Oceanco predstavlja svoju novu jahtu dužine 90 metara

Oceanco nam predstavlja svoju dugo očekivanu novu jahtu dužine 90 metara…

U pitanju je model Y717, koji je spreman da ode u ruke svog vlasnika. Ovo je inače prva jahta u Holandiji koja je dobila IBS notaciju i dezignaciju. Kreirana za život na otvorenom, ova jahta ima superstrukturu u potpunosti kreiranu od reflektivnog stakla, tako da vlasnici i njihovi gosti konstantno mogu uživati u panoramskom pogledu.

Gornja paluba je prostor namenjen vlasnicima, dizajniran bez prolaza kako bi se osigurala njihova privatnost. Umesto njih, privatni balkoni nude uživanje u pogledu i unose svetlost u svaku prostoriju. Vlasnici takođe imaju pristup svom sopstvenom đakuziju.

“Profil ima jedinstveni osećaj kontrasta i homogenosti između tamnog stakla i belih balkona, omogućavajući konstantnu promenu u oblicima i linijama ova dva elementa”, rekao je Luis DeBasto, koji je dizajnirao njen eksterijer. “Moj inicijalni crtež izgledao je kao futuristički koncept, ali sada, to je prava jahta čija je konstrukcija omogućena naprednom tehnologijom Oceanco inžinjerskog tima i vizijom vlasnika”.

DeBasto se pobrinuo da profil ove jahte zadrži dugački, sportski i elegantni izgled bez teške superstructure. Ono što je posebno interesantno je činjenica da je Y717 jahta bila nazvana Project Shark, jer gledano iz ptičje perspektive, ona poseduje dosta sličnosti sa ajkulom čekićarom.