Nemački 'Bil Gejts' zbog bankrota prodaje veličanstvenu jahtu

U suočavanju sa bankrotom, ovaj tajkun, koji je nadimak dobio po Bilu Gejtsu, prodaje svoju Lürssen superjahtu sa neviđenim popustom od 30 miliona dolara...

Duža od olimpijskog bazena, ova luksuzna jahta sa šest paluba ima spa centar, ogromnu glavnu kabinu i heliodrom.

Većina bogatih biznismena poznata je po neverovatnim šoping avanturama, ali nemački multimilioner Lars Vindhurst je na prodajnom pohodu. Nakon što se oslobodio nemačkog fudbalskog tima Herta BSC, tajkun prodaje svoju zapanjujuću superjahtu Global. Ono što je alarmantno jeste cena po kojoj je spreman da se odrekne ove lepotice koja je delo Lurssen brodogradilišta.

Za 85 miliona dolara, suosnivač Tennor Grupe će se oprostiti od luksuzne jahte koja je pre samo godinu dana bila procenjena na 115 miliona dolara. Popust od 30 miliona dolara svakako nagoveštava vesti o njegovom bankrotu, a prodaja može biti spas koji bi pomogao nemačkom Bilu Gejtsu, kako je poznat, da ostane na površini u finansijskim turbulencijama.

Ljubiteljima nautike ova jahta može izgledati poznato jer je prethodno bila u vlasništvu milijardera Šahida Kana i zvala se Kismet. Hitna prodaja jahte Global dužine 242 stope obavlja se preko IYC (International Yacht Company) po povoljnoj ceni s obzirom na sve što nudi. Hajde da zaronimo u luksuze Global jahte i otkrijemo zašto je sa cenom od 85 miliona dolara prava prilika.

Superjahta Global, zadovoljstvo za pomorce širom sveta

Originalno naručena od strane Šahida Kana, vlasnika Jacksonville Jaguars, jahta po imenu Global (ranije poznata kao Kismet) isporučena je 2007. godine. Renovirana je 2024. godine, što je čini zaista traženom jahtom koja je raskošno dizajnirana.

Prostrani smeštaj na šest paluba uključuje šest kabina za 12 gostiju. Glavna kabina ima krevet king-size, whirlpool kadu, privatne balkone i VIP apartman. Impresivan spisak luksuznih sadržaja uključuje heliodrom, plažni klub sa saunom i sobom za masažu, konferencijsku salu pošto Vindhurst poznato vodi poslove na svojoj superjahti sa saradnicima, prema Bildu.

On takođe često koristi svoj brod tokom Božića kada je posao sporiji i ljudi su manje na telefonima. Enterijeri su kombinacija drvenih i furnirskih završnih obrada u svakoj toplijoj nijansi braon. To je dopunjeno neutralno obojenim podovima kako bi se stvorila ravnoteža. Jahta od 1906 GT je tiha sa maksimalnom brzinom od 16 čvorova i impresivnim dometom od 5000 nautičkih milja.

Ko je čovek nadimka 'nemački Bil Gejts'?

Lars Vindhurst postao je poznato ime u Nemačkoj kao tinejdžerski preduzetnik, što mu je donelo nadimak. Vindhurst je suosnivač Sapinda grupe koja je kasnije postala Tennor grupa sa investicijama u brend donjeg veša La Perla, fudbalski klub Herta Berlin i brodogradilišta superjahti Nobiskrug, koje stoji veličanstvenih modela kao što su Tatoosh, Artefact i Sailing Yacht A.

Biznismen je doživeo više uspona i padova nego elektrokardiogram, posebno nakon pandemije kada je La Perla zatvorena zbog plaćanja poreza, a Avatera Medical podnela zahtev za stečaj.

Prema Bloombergu, 2022. godine bio je prisiljen prodati svoj udeo u fudbalskom klubu Herta Berlin. Čak i u trenutku pisanja, nemački finansijer se suočava sa sudom u Londonu dok pokušava privući investitore za nove poslove. Veruje se da njegovo lično bogatstvo iznosi oko 800 miliona evra (870 miliona dolara). Jednom je izgubio privatni avion na snežni Božić; takođe je izgubio uho (kasnije je prišiveno), izdržao je ekonomske oluje iznova i iznova, i još nije napunio 50 godina!

Luxury Experience