Sa cenom od 275 miliona dolara ovo je najluksuznija podmornica na svetu

Ona dolazi sa raskošnim apartmanom, velikim klavirom, kuhinjom za gurmane i salonom za posmatranje...

Oblikovana poput ribe, može preći okeane sa dometom od 11.112 kilometara i čak ostati na dnu mora čitavu nedelju. Dizajner iz Kalifornije, Stiv Kozlof, nije stranac fantaziji i fantastičnim plovilima. Njegovi koncepti i ideje su jednako izvanredni i fantastični, i dok većina još uvek nije izašla iz faze papira, razmišljanje i mogućnosti ljudskog uma čine njegov rad neverovatno uzbudljivim. Najnoviji koncept nazvan je Deep Sea Dreamer, i predstavlja podmornicu luksuzne kategorije, dužine 32 metra, oblikovanu u formi ribe, osmišljena za par koji može da se spusti na dubine od 100 metara. Dvoetažna podmornica može primiti šest osoba u dva nivoa, pružajući neuporediv pogled i iskustvo okeana ispod.

Zahvaljujući velikim posmatračkim površinama na pramcu i palubi prilikom izrona, zajedno sa udobnim stolicama za odmaranje, svrha istraživanja podvodnog sveta postaje ispunjena. Kao i standardna luksuzna jahta, ova podmornica ima master apartman, sa kupatilom i velikim garderoberom.

Sa mogućnošću da ostane 100 metara pod vodom do sedam dana, podmornica nudi malo prilika za menjanje garderobe i maksimalno iskorišćenje prostora.

Najkorisniji prostor na brodu je posmatračka kabina opremljena dizajnerskim nameštajem, malim barom i velikim klavirom za živu zabavu. Brod nudi i fleksibilno pristajanje kako na površini, tako i potopljen, a kada je usidren, može se pohvaliti posmatračkom palubom od 226 kvadratnih metara. Ova prostrana podmornica nudi ne manje od 140 kvadratnih metara životnog prostora i koštala bi bar 275 miliona dolara.

Deep Sea Dreamer nudi svojim vlasnicima mnogo načina da uživaju u brodu i okolini kako na, tako i ispod vode. Takođe, ona koristi isključivo električnu energiju za 161 km i može provesti nedelju dana nepomična na dnu okeana.

Podvodni raj opremljen je kuhinjom za gurmane kako bi se maksimalno iskoristila mirna atmosfera i društvo. "Zaboravite tipične jahte", izjavio je dizajner. "Deep Sea Dreamer je podvodni raj namenjen parovima koji traže apsolutnu privatnost i intimnu povezanost sa morem."

Stiv Kozlof je ranije predstavio neke neverovatne koncepte superjahti, poput G-Quest, Glory, jedrenjaka 2US i trimarana Trident.

Luxury Experience