Putovanje sa stilom - Rolls-Royce epska avantura

rolls royce
 

PUTOVANJE SA STILOM
ROLLS-ROYCE EPSKA AVANTURA

 

Naš luksuzni odmor nas je iz dunavske metropole, Budimpešte, odvela do Boemske prestonice, Praga, pružajući nam nezaboravnu avanturu i uživanje u neponovljivoj mešavini veličanstvene prirode i besprekornog putovanja, ultimativne gostoljubivosti i vožnje na čarobnom ćilimu, uranjajući nas u čist luksuz.

Istinsko i dugotrajno luksuzno iskustvo sa Rolls Royce Phantom modelom dovelo nas je do degustacije vina u Panonhalmi. Posebno iskustvo vožnje na zadnjem sedištu ove limuzine, sa mini frižiderom gde nas je dočekao ohlađen šampanjac i dve elegantne čaše od kristala, uz omiljeni film na pop-out ekranima, dočarao nam je osećaj udobnosti, elegancije i komfora. Imali smo utisak da je uživanje u pejzažima i tišini motora, uz masažere koji su nas opuštali u toku višesatne vožnje, možda bolje i od letenja u private jet-u.

rolls royce rolls royce

Nakon vinske pauze, nastavili smo sa epskom vožnjom od Budimpešte do Praga u mističnom Ghost modelu, koji nas je do Brna dovezao u glamuroznom stilu. Ovaj mračni vitez je savršen za one koji uživaju dok sami upravljaju i krstare putevima, onoliko koliko uživaju i dok ih neko drugi vozi. Zadivljeni smo i jednom i drugom varijantom, jer smo oboje imali priliku da uživamo za volanom u neverovatnim performansama, kao i komforu na zadnjem sedištu.

Ispred Low-Beer Vile iz 1903.godine, zasnovane na projektu bečkog arhitekte, Aleksandra Numana, dobili smo priliku da uživamo u neverovatnim specijalitetima, sa pogledom na ovo veličanstveno zdanje.

Alfred Löw-Beer, po kome i danas vila nosi ime, poklonio je deo poseda svojoj ćerki Greti, na kojem je sa svojim suprugom Fricom Tugendatom izgradila porodični dom sa svojim 1930.godine. Nova, moderna Tugendhat Villa nastala je kao delo Ludvija Miesa van der Rohe, jednog od mojih omiljenih arhitekti i uzor zbog kojeg sam postala arhitekta. Bili smo oduševljeni vizijom ovog jedinstvenog majstora svog zanata, koji je modernizovao pristup dizajnu i ekspresiji u arhitekturi, koja se i dan danas primenjuje. Tugendhat Villa nalazi se na UNESCO listi svetske baštine.

rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
rolls royce
 
 

Finalnu avanturu od Brna do Praga iskusili smo u Cullinan modelu, koji nas je ponovo uverio zašto nosi naziv po najvećem dijamantu na svetu.

Cullinanom, prvim 4x4 modelom kompanije Rolls Royce, upravljali smo veoma jednostavno, a sve nesavršenosti i ispupčenja na drumu nismo ni osetili. Prelazili smo u miru i komforu preko kaldrme do bašte hotela Four Season Prague, gde smo isprobali najbolje stolice, koje su se otvorile klikom na dugme u gepeku, odakle smo uživali u pogledu na reku Vltavu i Karlov most.

Cullinan je „brušeni dragulj“ koji je stvoren za nas, i sve vas koji uživate u životu bez limita i „znate da je sve moguće“!

Autor teksta: Mina Srećo

Fotografije: ROLLS ROYCE & FOUR SEASONS