Opuštanje u hotelu Four Seasons Prague

Four Seasons Prague

OPUŠTANJE U HOTELU
FOUR SEASONS PRAGUE

Od tačke A do tačke B nas je delilo 600 kilometara, ali ništa nije daleko kada za takvu avanturu i iskustvo vožnje odaberete elegantni Rols Rojs, i kada vas prati sjajna ekipa ljubitelja ovog brenda.

Nakon ekstravagantne vožnje, u kojoj su se smenjivali RR Phantom, RR Ghost, i RR Cullinan u Prag stižemo sa osećajem da smo prave zvezde. Na samom ulazu hotela Four Seasons Prague, koji je idealno smešten na obali reke Vltave, blizu Starog grada, dočekuju nas vrlo otmeno i sa stilom. Uslužuju nas koktelom dobrodošlice u restoranu na krovu, sa predivnim pogledom na rečnu obalu, zamak i čuveni Karlov most. Mnoge znamenitosti koje su nastale pod uticajem romantizma, gotike, renesanse i baroka, crkve i istorijski trgovi ovog grada, neizmerno doprinose njegovom šarmu, koji je praktično nemoguće ugasiti. Zbog toga ga često nazivaju i “grad stotinu tornjeva”.

Four Seasons Prague Four Seasons Prague

Four Seasons Hotel Prague se sastoji od četiri objekta inspirisanih različitim stilovima, toliko bogatim detaljima u enterijeru, da nam se činilo da smo zalutali u bajku. Mermerni podovi, zasvođeni prolazi, starinske litografije Praga, modernističke slike, skulpture i komadi kreirani od stakla, jasno su nam dočarali zašto je po njima ova zemlja svetski poznata.

Hotel sa 138 soba i 19 apartmana raspoređenih u četiri celine, svoje goste vodi kroz istoriju, od raskoši baroka 15.veka, pa do savremenog, urbanog dizajna. Dizajneri Frank Nicholson Inc i Pierre Yves Rochon, uspeli su u svom cilju, da hotelu pruže osećaj topline i gostoljubivosti, uz prisustvo autentičnog istorijskog stila, sa tradicionalnim detaljima poput zidnih panela, bordura, tapeta i kristalnih lustera, po kojima je Češka poznata.

Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague
Four Seasons Prague

Italijanski restoran CottoCrudo, nas je prve večeri fascinirao sjajnim specijalitetima uz impresivnu vinsku kartu, prijatnu atmosferu i fenomenalne goste sa kojima smo imali priliku da uživamo.

Sutradan smo nakon doručka sa pogledom na reku, doživeli Prag iz novog ugla, uz šampanjac sa brodića kojim smo krstarili Vltavom, nakon čega nas je čekalo autentično i tradicionalno evropsko wellness opuštanje u AVA Spa centru. Estetika ovog spa centra okarakterisana je elementima iz istorijskih hotelskih građevina, zajedno sa zasvođenim plafonima, pločicama i grafikama. Kada se radi o tretmanima, na raspolaganju smo imali tretmane poput Karlovy Vary Inspiration, Golden Ritual i La Boheme, ali smo se mi, naravno, odlučili za Prague Romance for Two.

Logo Four Seasons Prague

Na kraju naše Epic avanture, uz Rols Rojs i Four Seasons, bolji provod i relaksaciju za vikend nismo mogli da odaberemo, bar ne u ovom trenutku. Sledeća je sigurno neka egzotična destinacija ☺

Kako vi zamišljate svoju vikend avanturu?

Autor teksta: Mina Srećo

Fotografije: ROLLS ROYCE & FOUR SEASONS