Migaloo M5: luksuzna jahta-podmornica vredna od 2 milijarde dolara

Zamislite jahtu tako luksuznu i tehnološki naprednu da više liči na plutajući dvorac nego na brod...

To je ono što predstavlja Migaloo M5 u svetu luksuznih jahti. Sa impresivnom cenom od 2 milijarde dolara, M5 ide putem da postane najskuplja jahta na svetu, daleko nadmašujući trenutnog lidera, jahtu Lürssen Dilbar, čija cena iznosi 800 miliona dolara.

M5, dizajniran od strane austrijske kompanije Migaloo, nije samo jahta; to je izjava o neuporedivom luksuzu i inovacijama. Proteže se impresivnih 544 metara u dužinu i 23 metra u širinu, pružajući dovoljno prostora za 20 gostiju i 40 članova posade. Ovaj plutajući raj nudi mnogo više od raskošnog iskustva krstarenja. Njegova najimpresivnija karakteristika je sposobnost ronjenja do 250 metara dubine, omogućavajući jedinstveno podvodno putovanje koje može trajati do četiri nedelje.

Na brodu M5, lista sadržaja čita se kao katalog vrhunskog luksuza i avanture. Zamislite istraživanje dubina okeana u jednom od dva prilagođena podmornička broda, ili uzletanje iznad talasa helikopterom. Za ljubitelje vodenih sportova, dostupan je čitav niz opreme - od džet-skija do opreme za kajtsurfing. Jahta takođe nosi Seabob, ROV, UUV, hoverboarde i sav potreban pribor za veslanje na dasci, kajtsurfing i kajaking. Kada dođe vreme za istraživanje na kopnu, jahta sadrži dva ekspedicijska vozila i pikap kamiona.

Enterijer M5 je mesto gde dolazi do izražaja pažnja Migaloo usmerena prema detaljima i prilagodljivosti. Zavisno od preferencija vlasnika, jahta može imati trpezariju dovoljno veliku za 36 gostiju, visokotehnološku bioskopsku dvoranu, bazene, đakuzi, vinsku sobu i panoramske staklene zidove za uživanje u promenljivom pejzažu mora. Jedna od najupečatljivijih karakteristika jahte je proširiv klub na plaži, obećavajući jedinstven i luksuzan prostor za opuštanje i zabavu.

Za pogon ovog veličanstvenog plovila koristi se hibridni pogonski sistem, kombinacija dizela i AIP, koji mu daje doseg veći od 9.300 milja. Može krstariti brzinom od 20 čvorova na površini i 12 čvorova pod vodom. Bezbednost je vrh prioriteta za Migaloo, posebno nakon incidenta s podmornicom Titan. Kristijan Gampold, izvršni direktor Migaloo brenda, ističe njihovu posvećenost sigurnosti, zajedno sa pružanjem ekskluzivnosti i avanturističkog iskustva svojim klijentima.

Pronalaženje kupaca za tako ekskluzivnu i skupu jahtu nije lak zadatak. Migaloo cilja milijardere koji traže više od luksuza - žele jedinstveno, avanturističko iskustvo koje se ističe čak i u svetu visokokvalitetnog jahtinga. Migaloo M5 je više od puke jahte; to je simbol onoga što je moguće kada se luksuz, tehnologija i smela vizija spoje. Za one koji to mogu priuštiti, M5 nudi nezaboravno iskustvo mora, kako iznad, tako i ispod površine.

Luxury Experience