Nebo je granica

Nebo je granica

Spremni za nove avanture i istraživanje šarmantnog ostrva Lošinj, uskačemo u novi BMW 440i, i krećemo na jedno ekstravagntno putovanje!

Izlazeći iz naše prestonice, spuštamo krov i dok nam vetar mrsi kosu, dobijamo poruku da nam je zakazan „Spring Rendezvous“ sa Christianom Kuchlerom, vrhunskim švajcarskim Chefom sa dve Michellinove zvezdice i 18 Gault & Millau kulinarskih kapica. Zvuči egzotično i sa nestrpljenjem se upućujemo ka prefinjenom Boutique Hotelu Alhambra, koji je svrstan u top 10 najboljih hotela Evrope!

nebo-je-granica

Momentalno zatvaramo krov i otkrivamo čudesnu moć prostranog kabrio četvoroseda - prvi BMW model serije 4 iz Luxury segmenta renomiranog proizvođača automobila, pojačanog M paketom opreme, koji akcentuje svaki pređeni kilometar do naše željene destinacije. Za svega sedam sati stižemo u bajkovitu uvalu Čikat, gde nas očekuje potpuni ugođaj za sva naša čula. Smeštamo se u Hotel Alhambra, koji pripada prestižnom lancu Small Luxury Hotels of the World i Virtuoso. Srdačno nas je dočekao i ugostio CEO ove luksuzne grupacije Lošinj Hotels&Villas, harizmatični Peter Schoch. Isto veče smo uživali u slikovitom zalivu sa blistavim tirkiznim morem, koje nas je dobrodošlicom „Meet the Muses“ uvelo u početak ovog senzacionalnog događaja.

Spring Rendezvous Extravaganza je prestižan događaj specijalno dizajniran samo za „odabrane“ koji slave život i uživaju svim svojim čulima, ovog puta u gastronomskim čarolijama koje je priredio čitav tim predvođen mađioničarem Kristijanom Kuhlerom, kao i u wellness ritualima, koje je posebno za Alhmabru osmislila šarmantna Melissa Mettler.

Pod velom tajne, naredno veče je organizovana Mystery Dinner na skrivenoj lokaciji. Izvukli smo kartu, našu „Damu“, koja je bila ulaznica za ovu zagonetnu tajnu večeru.

Neposredno pre večere, u otmenom stilu, rešili smo da istražimo ostrvo iz našeg BMW-a 440i, sa spuštenim krovom. Platneni krov se otvara automatski za samo 18 sekundi i spušta se iza zadnjih sedišta u gornji deo prtljažnika. Obzirom da volimo da živimo dinamično i u pokretu, kabriolet je pratio naš ritam, tako da smo i u toku vožnje mogli da otvaramo i zatvaramo krov, u brzini do 40km/h.

nebo-je-granica

Uz divno vreme, dok nam se nebo smešilo i zadirkivao nas vetar, uživali smo u mirisu borovine, morskom vazduhu, šumu talasa i neverovatno moćnom zvuku motora. Pri svakom dodiru papučice gasa, ti leptirići u stomaku su se razletali, pojačavajući adrenalin i uzbuđenje, koje smo umirili uživajući u zalasku sunca na samoj plaži, svesni da moramo da smirimo strasti i vratimo se na vreme za novi maestralni gastronomski užitak, koji se odigravao u Vili Hortensa iz 1912-e godine, gde je debitovao Kristijanov naslednik, Michael Gollenz.

U okviru ovog glamuroznog programa, trećeg dana je priređena ekskluzivna Epicurean Awakening gala večera pod zvezdama, u à la carte restoranu Alfred Keller. Topili smo se pri svakom zalogaju, koji je u „osmišljenoj i pripremljenoj tišini“ zapravo predstavljao pravu muziku za naša nepca. Zavirili smo u kuhinju gde se stvara magija, a ja sam imala i to zadovoljstvo, da zajedno sa ljubaznim Piterom Šohom poslužim čaroban dezert damama za našim stolom.

Tokom boravka na čudesnom ostrvu Mali Lošinj, tonuli smo u luksuzno iskustvo spa rituala obogaćenih mirisima prirode i vekovnih borova, masaže Blindfolded Concerto no.6 koje je pratio zvuk slavne Bečke filharmonije, „udisali smo život“ u borovim šumama, ispijali čarobne napitke na ekskluzivnoj čajnoj ceremoniji Alhambra „Herbes de Losinj“, lično počastvovani, jer ih je posebno Melissa pripremila za nas.

Kao divan ispraćaj na kraju ove bajke, za jutarnje buđenje uz mehuriće šampanjca, Kristijan i njegov tim su pripremali neodoljive specijalitete na Sparkling Sunday Brunch-u, sa tek ulovljenim plodovima mora i lokalnim specijalitetima, mameći nas da se ponovo vratimo i uživamo u ukusima, mirisima, i zavodljivoj prirodi koju krije uvala Čikat...

nebo-je-granica
nebo-je-granica
nebo-je-granica
nebo-je-granica
nebo-je-granica
nebo-je-granica
nebo-je-granica
nebo-je-granica
nebo-je-granica

Kad poželimo novo ekstravagantno bekstvo iz grada, sigurni smo da će nas put ponovo odvesti do Malog Lošinja i Alhambre, a uz BMW 440i, nijedna destinacija nije previše daleka...

Autor teksta: Mina Srećo

Fotografije i video produkcija:

FB : Ivan Brcic Photography

Instagram: @Johnlittlemoustache