Može li ova megajahta inspirisana Lego kockama biti najluksuznija na svetu?

Vertikalno naslagani nivoi su napravljeni od stakla i nude prekrasan pogled na okean sa svih strana...

Ovaj zapanjujući koncept luksuzne jahte koji je zamislio student arhitekture Kalifornijskog koledža umetnosti, Lujac Desautel, prkosi tradicionalnom dizajnu jahte svojom arhitekturom nalik plutajućoj platformi. Nominovan za mladog dizajnera godine od strane Boat International Media, Desautel je bio inspirisan Lego kockicama prilikom dizaniranja minimalističke jahte pod nazivom GLASS.

Kao što ime govori, staklo kao materijal se u velikoj meri nalazi u konceptu, dajući jahti veoma posebnu estetiku. Jedinstveno naslagana nadgradnja ima staklene prozore od poda do plafona sa svih strana, nudeći neometan pogled na okean sa bilo kog mesta na jahti.

Prema Desautel, krmena paluba se spušta do vode, formirajući stepenište poput drevnog hrama Maja i nudi lak pristup tenderima i vodi. Stepenice se takođe mogu koristiti kao platforma za vlasnika za održavanje događaja i nastupa. Srce kutijaste nadgradnje je slično jezgru nebodera i ima stakleni lift koji se slobodno kreće između različitih spratova.

Jahta dobija potpuno moderan enterijer koji odražava elegantno jednostavnu estetiku eksterijera. Za goste ima mnogo zabave na jahti, uključujući nekoliko bazena i prostor za decu sa ogromnim kockama sa logotipom.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience