UNICA by ISA Yachts: Oličenje savremenih trendova

Više slika

Više slika

Italijansko brodogradilište ISA Yachts je lansiralo UNICA – potpuno aluminijumsku superjahtu dužine 40 metara.

U saradnji sa cenjenim dizajnerom Enrikom Gobijem iz TEAM for Design i renomiranim tehničkim odeljenjem Palumbo Superyachts, italijansko brodogradilište je krenulo da redefiniše standarde luksuza i inovacija u međunarodnoj pomorskoj industriji.

Iz samog imena, UNICA, što znači „jedinstveni primerak“, očigledno je da se ova jahta izdvaja od svih ostalih. Nastala iz detaljne analize trenutne tržišne ponude u smislu inovacija, dizajna, funkcionalnosti i optimizacije obima, jahta UNICA postavlja sopstvene trendove i standarde.

Ono što ISA Unica 40 jahtu čini jedinstvenom su njeni veoma funkcionalni prostori koji je izdvajaju od drugih modela na tržištu. Dužina spoljašnjih paluba i prostrani prozori samo su početak izuzetnih karakteristika. Eksterijer jahte UNICA 40 karakterišu fluidne linije, sa harmoničnim balansom između praznog i punog prostora koji stvaraju besprekornu vezu sa vodom. Dizajn ne samo da poboljšava estetiku, već i osigurava da gosti na jahti imaju jasan pogled na svoju okolinu, podstičući osećaj vizuelne veze sa morem.

Posebna pažnja posvećena je osvetljenju koje naglašava profile jahte, stvarajući sjajnu i prijatnu atmosferu. Krma je utočište zadovoljstva, sa tri nivoa nagnuta prema moru, zajedno sa prostorom za sunčanje, bazenom i infinity kokpitom koji pruža neprekidan pogled.

Kada je reč o enterijeru, UNICA 40 daje prednost udobnosti i funkcionalnosti. Vlasnički prostor, koji se nalazi napred na glavnoj palubi, uključuje kancelariju, dnevni boravak, duplu garderobu i luksuzno kupatilo. Veliki bočni prozori preplavljuju kabinu prirodnim svetlom, dodatno pojačavajući osećaj prostora i luksuza.

Sa dve trpezarije – jednom formalnom na glavnoj palubi i drugom sa okruglim stolom na gornjoj palubi – gosti mogu uživati u izuzetnim obrocima dok uživaju u pogledu koji oduzima dah. Gornja paluba se može pohvaliti velikom površinom, savršenom za sunčanje i zabavu, dok druga prostrana paluba ima više prostora za odmaranje, trpezarijski sto, bar i okrugli đakuzi.

Ispod palube se nalaze četiri dvokrevetne kabine sa sopstvenim kupatilima, uključujući tri VIP kabine sa bračnim krevetima i jednu kabinu za goste sa dva odvojena kreveta. Smeštaj za posadu, dizajniran za sedam članova, obezbeđuje besprekornu uslugu, sa kapetanovom kabinom postavljenom pored mosta za optimalnu navigaciju.

UNICA 40 jahtu pokreću dva MTU motora, svaki od 1432kW, sposobni da pokreću jahtu do maksimalne brzine od 20 čvorova i brzine krstarenja od 15 čvorova.

Luxury Experience