Kokomo Ailand: Privatno ostrvo na vodi za buduće centibilijardere

Više slika

Više slika

Zašto bi budući centibilijarderi kupovali megajahte kada mogu imati svoje sopstveno plutajuće i pokretno privatno ostrvo?

Kokomo Ailand nudi rešenje za ovu izvanrednu ideju, predstavljajući plovilo kojim možete upravljati, ali ga ne možete voziti. Tehnologija već postoji za ovaj neverovatan plutajući zamak koji ima svoj vodopad, helidrom, pa čak i lift za hranjenje ajkula, a on je kreacija istih uglednih inženjera i dizajnera koji su svetu predstavili pionirsku privatnu podmorničku jahtu Migaloo Private Submersible Yacht.

Moramo priznati da na prvi pogled ovaj projekat deluje neobično i možemo ga opisati kao otvoreno/zatvoreno plovilo koje se kreće brzinom od osam čvorova. Sa dužinom od 116 metara, Kokomo Ailand vam nudi prilagodivi raspored svog enterijera, uključujući deset apartmana i penthaus.

Penthaus bi naravno bio posvećen vlasnicima ovog neverovatnog plutajućeg ostrva, a svoje mesto pronalazi na palubi koja je inspirisana džunglom, pa je okružen palmama i vertikalnim baštama. Paluba koja je posvećena zabavnim aktivnostima sadrži bazen i prostor za roštiljanje, dok baštenska paluba uključuje trpezariju na otvorenom i vodopade, sa spa palubom koja je osmišljena poput pravog utočišta za odmor. Uzimajući sve navedeno u obzir, cena ovog neobičnog projekta od 325 miliona dolara definitivno je opravdana.

Vredi napomenuti da je koncept predstavljen 2015. godine, gotovo pre jedne decenije, i da bi danas njegova vrednost bila znatno veća. Razmislite, na primer, o podmornici Migaloo M5, konceptu vrednom skoro 2 milijarde dolara, koji do sada nije pronašao zainteresovane investitore, što nam je zaista neverovatno. Kokomo Ailand je izuzetan projekat koji obiluje sadržajima poput helidroma, bioskopa na otvorenom i neverovatnog "lifta za hranjenje ajkula".

Ostrvo takođe pruža prostor za pristajanje vaše jahte ili podmornice. Prema Forbsu, tvorci Migaloo PSY odgovorili su na sve veću želju za prilagođavanjem i personalizacijom super- i megajahti, sa fokusom na privatnost kako za vlasnika, tako i za njihove goste, razvijanjem koncepta izgradnje velikih privatnih podmornica i plutajućih ostrva.

Šef Migaloa, Kristijam Gumpold, izjavio je: "Život na i sa morem biće budući megatrend. Ostrvo može biti prvi korak ka prilagođavanju ovom novom načinu života." Kristijan je takođe otkrio da ova ostrva spadaju u "najskuplje privatne objekte širom sveta." Migaloo Kokomo Ailand može se naručiti preko Migaloo Submarines.

Luxury Experience