Zavirite u enterijere luksuzne Kasif Explorer jahte

U industriji dizajna luksuznih jahti, naziv Hot Lab je eminentni simbol kreativne genijalnosti i inovativne snage.

Italijanski dizajnerski studio je još jednom dokazao svoju snagu u izradi razvojem enterijera za istraživačku jahtu Kasif od 41,9 metara. Ovaj izuzetan projekat, u saradnji sa Unique Yacht Design i Bilgin Yachts postavio je novi standard za istraživačke jahte, spajajući svrsishodan stil sa neuporedivom pažnjom posvećenom detaljima.

Kasif, u prevodu sa turskog kao „istraživač“, debitovala je na Sajmu jahti u Monaku 2023. godine, privlačeći pažnju i entuzijasta i stručnjaka. Jedinstvena kombinacija elegantnog stila i izuzetne efikasnosti trupa jahte omogućava joj da ponudi impresivan domet od preko 5000 milja pri ekonomičnoj brzini krstarenja, što je čini istinskim oličenjem istraživanja na otvorenom moru.

Vlasnici, par duboko povezan sa pomorstvom, u projekat su uneli svoje bogato iskustvo. Bračni par je nadgledao tehnička pitanja i uneo svoje želje u dizajn jahte, pa je tako Kasif postala rezultat ljubavi i stručnosti. Enriko Lumini, partner i šef dizajna Hot Lab, naglašava značaj učešća vlasnika: „Njihove ideje i podrška su bili presudni za krajnji rezultat.“

Sarađujući sa Unique Yacht Design, Hot Lab se suočio sa izazovom dizajniranja jahte koja ne samo da je pomerila granice pomorskih performansi, već je služila i dvostrukoj svrsi – podržavanju poslovanja vlasnika na moru za uzgoj ribe. Robustan, ali bezbedan dizajn trupa, inspirisan hvaljenom serijom od 80 metara, umanjuje potrošnju goriva, istovremeno osiguravajući izuzetnu brzinu i efikasnost. Trošeći samo 30 litara goriva pri 8 čvorova i 60 litara pri 10 čvorova, Kasif je svedočanstvo izuzetnog inženjeringa.

Uloga Hot Lab kompanije u projektu uključivala je prevođenje vizije vlasnika u kohezivni dizajn enterijera. Rezultat je enterijer koji se neprimetno strapa sa funkcionalnim rasporedom jahte, obuhvatajući tri palube i zadovoljavajući želje vlasnika za modernim, savremenim stilom sa suptilnim pomorskim elementima.

Enterijeri na svakoj palubi ističu se varijacijama u stilu i nijansama istaknutih boja. Od kabina pastelnih tonova na donjoj palubi do glavnog salona sa temom bordo bojom i muževnije nijanse u salonu na gornjoj palubi i kancelariji vlasnika, svaki prostor priča jedinstvenu priču.

Značajne karakteristike uključuju nameštaj po meri i prepoznatljive elemente koji ističu vezu vlasnika sa morem. Kružna rasveta u trpezariji, koja predstavlja jato riba, i umetničko delo od smole u ​​klubu na plaži, koje podseća na talas, predstavljaju primer pažnje posvećene detaljima i pomorskoj temi koja se proteže u Kasif jahti.

Kohezivna priroda enterijera proteže se na svaki komad nameštaja, koji je Hot Lab dizajnirao po meri kako bi odgovarao zahtevima vlasnika i opštoj temi dizajna jahte. Lumini ističe kancelarijski sto i biblioteku u gornjem salonu kao izuzetan komad, opisujući ga kao „muževni i nežni u isto vreme“.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience