Zavirite u najskuplje imanje na obali Majamija

Filantropkinja Adrijen Aršt rastaje se od svog dugogodišnjeg imanja u Majamiju, koje uključuje i modernu vilu i kuću izgrađenu 1913. godine.

Imanje na obali, nazvano Arsht Estate, gleda na zaliv Biskejn i nalazi se u enklavi imućnih, Coconut Grove u Majamiju. Na parceli od četiri hektara nalaze se dve vile: Indian Springs, koju je izgradila Aršt 1999. godine, i Vila Serena, koju je 1913. sagradio bivši američki državni sekretar Vilijam Dženings Brajan. Dve kuće su povezane kamenom stazom i dele 400 stopa privatnog fronta zaliva. Zajedno, enterijeri — uključujući i one pomoćnih objekata kao što su pansioni — obuhvataju 2500 kvadratnih metara i imaju ukupno 12 spavaćih soba i 17 kupatila.

Aršt je izgradila Indian Springs 1999. godine na imanju koje je nekada bilo u vlasništvu zvezde „Ziegfeld Follies“ Pegi Hopkins Džojs i tadašnjeg supruga Džejmsa Stenlija Džojsa. Napravljena je za zabavu i ima pet spavaćih soba, svečani dnevni boravak, veliki salon, trpezariju, baštensku sobu, bazen i prostrani travnjak sa negovanim baštama i cvećem. Tu je i pansion sa dve spavaće sobe i dva kupatila, garaža za šest automobila i teretana/kancelarija. Izrezbareni plafoni, mermerni podovi, francuska vrata i drugi izuzetni detalji dizajna, a svaka soba takođe nudi pogled na vodene površine.

Iako je Indian Springs glavna rezidencija, bajkovita prošlost Vile Serene sigurno će privući kupce. Vilu Serenu je 1913. sagradio Brajan, koji je angažovao arhitektu iz 20. veka Augusta Gajgera da izgradi vilu u stilu mediteranskog preporoda.

Aršt je kupila nekretninu 2007. nakon što je čula da će je kupiti investitor i srušiti. Zaljubila se u vilu Serenu, pa je radila na njenoj restauraciji i očuvanju i da dobije istorijsku oznaku. Nakon renoviranja 2012. godine, dom je sada u Nacionalnom registru istorijskih mesta. Iako je dom renoviran, veliki deo njegovog šarma je netaknut, uključujući šarene kubanske podove koji pokrivaju prvi sprat. Svaka spavaća soba ima pogled na vodu, a tu je i dnevni boravak, trpezarija, ažurirana mermerna kuhinja i garaža za tri automobila.

Obe kuće su okružene zrelim stablima koja pružaju još više privatnosti. Iako su narasle vode na Floridi zabrinjavajuće, imanje se nalazi na koralnoj litici koja pruža sigurnost od ovih nadolazećih voda.  

Kako je Aršt nedavno napunila 80 godina i svoje vreme deli između Njujorka, Majamija i Vašingtona, ona se nada da će predati baklju sledećem vlasniku koji će s ljubavlju uživati i gledati na istorijski kompleks.

Ako se proda čak i za iznos od 150 miliona dolara, oboriće rekorde kao najskuplja pojedinačna stambena transakcija u okrugu Majamija.

Pogledajte više slika imanja u galeriji fotografija.