Inovativna rezidencija u srcu Nemačke sa krovnom baštom

Više slika

Više slika

Stephan Maria Lang Architects studio s ponosom predstavlja Kuću LW27, rezidenciju smeštenu u Minhenu koja je okarakterisana predivnom krovnom baštom...

U prestižnom stambenom delu grada, trebalo je izgraditi veliku rezidenciju na relativno malom prostoru. Budući da je deo plana uključivao i veliki bazen na otvorenom, ova interesantno dizajnirana kuća nije imala mnogo mesta za baštu, zbog čega je ona svoje mesto pronašla na krovu.

Bočne granice su sakrivene serijom novozasađenih krošnji drveća, koje pružaju prirodnu zaštitu od sunca. Na nivou tla, otvoreni plan prostora slobodno teče sa istoka na zapad duž bazena. Prozori od poda do plafona omogućavaju život na otvorenom i zatvorenom tokom cele godine.

Na gornjem spratu nalazi se spavaća zona sa kupatilima u sklopu svake sobe i odvojenim prostorima za presvlačenje, kao i bujna krovna terasa sa đakuzijem koja je rezervisana za vredne roditelje.

Pažljivo osmišljena senzualno minimalistička atmosfera kreirana je sa velikom pažnjom usmerenom na prirodno i veštačko osvetljenje, uključujući jedinstvenu svetlosnu karakteristiku u ulazu koja je dizajnirana i ručno izrađena od strane svetski poznatog austrijskog brenda Bartenbach.

Luxury Experience