Na vrhu luksuza

Kompanija Bentley je nedavno otvorila pop-up luksuzni restoran za svoje kupce na najvišoj planini Emirata, Jebel Jais.

Luksuzni restoran nazvan "The Peak of Luxury", je konstruisan povodom proslave lansiranja novog modela Continental GT i Bentley Bentayga V8 luksuznog SUV modela.

Restoran je kreiran u stilu arapskog tradicionalnog šatora i radio je samo sedam dana tokom promocije ovih automobila na Bliskom istoku. Specijalno dizajniran meni je bio mešavina britanske kuhinje sa istočnjačkim tvistom, a dizajnirao ga je šef Kolin Klag.

Meni sastavljen od 5 gangova u restoranu uključivao je britanske delikatese poput Lock Fyne Scottish lososa britanskog bifteka i jorkširskog pudinga. Iz kompanije Bentley su rekli kako im je želja bila da "demonstriraju čist nivo bespogovornog luksuza koji Bentley isporučuje kroz izuzetna iskustva" opisujući lokaciju kao luksuznu trpezariju "sa savremenim nameštajem i spektakularnim panoramskim pogledom na planinski vrh".

"Rad sa Bentley britanskom ikonom na ovako inovativnom projektu bio je jedinstveno iskustvo", rekao je Kolin Klag, koji je samo za ovu priliku privremeno napustio svoju poziciju glavnog kuvara u restoranu Ruya u Londonu.

"Tokom moje karijere radio sam u mnogim kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta, ali nikada nisam služio večeru u restoranu na najvišem vrhu Ujedinjenih Arapskih Emirata. To je svakako trenutak koji nikada neću zaboraviti."

N.V.T.

Izvor Luxury Launches

 

Luxury Experience