Zavirite u vinski podrum čuvenog italijanskog restorana sa dve Mišelin zvezdice

Više slika

Više slika

U centru Milana, na poslednjem spratu Fondacije Luiđi Rovati, nalazi se restoran sa dve Mišelinove zvezdice, koji predvodi Andrea Apreo...

Ovo je projekat haute cuisine koji predstavlja filozofiju šefa kuhinje u istraživanju odnosa između sećanja i ukusa. Iznad njegovog unutrašnjeg dvorišta nalazi se Caffè Bistrot, prostor čija ponuda ima za cilj da zadovolji goste u bilo koje doba dana, sa visokokvalitetnim sastojcima i tipičnim stilom napauljskog šefa.

Enterijer restorana, delo Flavijana Kariotija, osmišljen je kako bi stvorio stazu otkrića i iznenađenja, u neprekidnom preplitanju svetlosti i tame, kao u dijalogu između površina crnog buccheroa i dugog staklenog hodnika, dajući prostoru osećaj teatralne intenzivnosti. Isti arhitektonski studio dizajnirao je i Caffè Bistrot, nudeći naraciju koja se razvija oko palete neutralnih tonova i neospornog dominiranja drveta kombinovanog u različitim završnim obradama i procesima - od prirodnog do obojenog, svetlog i izgorelog, glatkog i rebrastog - stvarajući toplu, ali ne preteranu sredinu koja dočekuje goste bez preopterećivanja atmosfere.

Restoran pokriva površinu od 400 kvadratnih metara, sa 36 sedišta raspoređenih za 8 stolova koji gledaju ka kuhinji, koja je potpuno otvorena. Jedan od glavnih elemenata ovog restorana je njegova vinoteka, hodnik koji se besprekorno spaja sa salom, gde se gosti mogu diviti 650 etiketa iz celog sveta koje su izložene.

Izuzetno vredna kolekcija zahtevala je stvaranje posebnih jedinica u smislu dimenzija i tehničkih karakteristika, koje će biti posebne da sačuvaju sve vinske flaše, istovremeno ih ističući. Projekat po meri proizvela je Prizma, venecijanska kompanija sa više od 40 godina iskustva u ugostiteljskoj industriji, kao i posebnim znanjem o vinotekama.

Vrata vinoteke su staklena i prikazuju rashladne inokse podeljene na police različitih visina, poboljšane posebno dizajniranim sistemom osvetljenja koji ističe etikete, čineći ih dekorativnim elementima. Unutrašnja ventilacija omogućava ravnomernu raspodelu temperature, što je ključno ne samo za pravilno čuvanje vina, već i pre svega za degustiranje. Na kraju, u donjem delu stubova postavljene su rashladne komore za smeštaj flaša vode i drugih pića.

S druge strane, Caffè Bistrot, na prizemlju, dočekuje svoje goste u opuštenijem ambijentu, sa dvadeset dva sedišta, plus još dvanaest u spoljnom delu sa pogledom na tajni vrt palate. Panorama je direktno povezana sa enterijerom, kao da je uokvirena, takođe zahvaljujući prostranim prozorima. Ponovo je Prizma doprinela izradom izložbenih vitrina, rashladnih i grejnih, kako bi sačuvala etikete i neke od slatkih i slanih ponuda, kombinujući elemente suptilne elegancije, koji se dobro uklapaju sa vremenskom elegancijom Kapriotijevog dizajna.

Luxury Experience