Otkrijte Italiju u Cafe Milano u Abu Dabiju

Cafe Milano u Four Seasons Hotelu Abu Dabi poziva vas na gastronomsku avanturu lansiranjem svog branča „Viaggio in Italia”.

Ovaj kulinarski podvig koji treba da počne 14. januara 2024, obećava putovanje kroz bogate i raznolike pejzaže Italije, nudeći impresivno iskustvo koje prevazilazi tradicionalne obroke na bazi švedskog stola.

Za razliku od konvencionalnih bifea, Viaggio in Italia branč odražava italijansku ljubav prema hrani, društvenoj interakciji i toplom gostoprimstvu, podstičući goste da se opuste, uživaju u autentičnim ukusima Italije bez napuštanja svojih sedišta.

Velika turneja Italije

Ovo inauguraciono izdanje Viaggio in Italia fokusira se na šest zadivljujućih regiona – Siciliju, Kampanju, Lacio, Toskanu, Emiliju-Romanju i Pijemonte. Svaki region, predstavljen određenim gradom, razvija jedinstvenu priču kroz umetnost kuvara, prikazujući kulturna, prirodna i kulinarska čuda Italije.

• Uživanje na Siciliji

Krenite na putovanje u Palermo, na Siciliji, gde se mediteranski mirisi stapaju sa istočnjačkim uticajima. Jela koja sadrže sveže masline, pistaće, paradajz, agrume, bademe i smokve daju živopisnu sliku kulinarskog nasleđa Sicilije.

• Otkrivanje Kampanije

Sledeća stanica je Napulj u Kampaniji, gde su specijaliteti od morskih plodova i kultna mocarela u centru pažnje. Uronite u tradiciju pravljenja testenina koja je postala svetsko kulinarsko blago.

• Oduševljenje u Laciju

Putujte u Rim i uživajte u bogatim ukusima Lacija, od klasičnih italijanskih testenina kao što su amatričana, karbonara, pasta alla gricia i bezvremenska „cacio e pepe“ – pasta sa sirom i biberom.

• Degustacija Toskane

Nastavite putovanje do Firence u Toskani, istražujući jednu od najstarijih regionalnih kuhinja sa vrhunskim mesom, ekstra devičanskim maslinovim uljem i izuzetnim izborom vina.

• Prepuštanje Emiliji-Romanji

Uronite u tradiciju testenine Bolonje u Emiliji-Romanji, uz lazanje, taljatele, torteline, raviole i tortilje.  

• Završetak u Pijemontu

Gastronomsko putovanje se završava u Torinu, u Pijemontu, gde snažni ukusi jela neprimetno kombinuju tradiciju sa sofisticiranošću drevnog savojskog dvora. Ovde, tartuf vlada kao kulinarski monarh.

Viaggio in Italia branč ne samo da obećava gozbu za čula, već i omogućava gostima da se prepuste suštini svakog regiona bez napuštanja svojih mesta. Umetnost kuvara odražava duh i autentičnost italijanskog kulinarskog nasleđa, stvarajući jedinstveno i nezaboravno iskustvo u restoranu.

Luxury Experience