Restoran koji ne želi Instagram “priče” poklanja besplatno vino onima koji ne koriste mobilne telefone

Ako ne možete da odložite pametni telefon dok ste na večeri sa prijateljima, postoji novi restoran u Veroni u Italiji koji bi mogao da promeni vaše mišljenje.

Predlog koji dolazi iz centra grada Romea i Julije želi da gosti restorana odlože svoje pametne telefone kako bi u potpunosti uživali u večeri. Za menadžere restorana, važnije je da parovi međusobno komuniciraju nego da reklamiraju njihov restoran na društvenim mrežama.

Kako se to postiže? Ristorante Al Condominio iz Verone odlučio je da svojim klijentima ponudi izazov. Svaki par (ili grupa prijatelja) koji odluči da ostavi svoj mobilni telefon u ormariću po ulasku u restoran, dobija besplatnu bocu crnog vina uz večeru.

„Svaki gost na početku večeri može da izabere da li će se „osloboditi“ pametnog telefona i isključiti tehnologiju, da se u potpunosti posvećuje svojoj voljenoj osobi“, objasnili su ljudi iz restorana u intervjuu.

Međutim, čini se da ovaj potez nije samo marketinški trik restorana, već pravi izazov za njegove goste da ponovo otkriju zadovoljstvo jela. Ukratko, italijanski restoran više voli da se ne oglašava na društvenim mrežama, već da ga biraju oni koji su zaista zainteresovani da uživaju u večeri bez ometanja.

I čini se da njihova taktika dobro funkcioniše, sudeći po reputaciji koju je ovaj restoran u Veroni poslednjih dana stekao širom sveta.

Luxury Experience