Koliko biste novca potrošili na večeru u svemiru?

Prostor za činjenje nezamislivog i neverovatnog u svemiru se povećava, ovoga puta na način koji budi naš apetit...

Dok oči uživaju u međuzvezdanim pogledima koji će biti zauvek urezani u sećanje, duša će biti zasićena zahvaljujući SpaceVIP, koji nudi iskustvo koje je zaista izvan ovog sveta, sa namernom igrom rečima. Po prvi put, američka kompanija za luksuzna svemirska putovanja angažovaće šefa sa Mišelinovom zvezdom, Rasmusa Munka iz restorana Alchemist, kako bi zajedno ponudili spektakularno gastronomsko iskustvo u stratosferi.

Spaceship Neptune kompanije Space Perspective, prvi svemirski brod na svetu koji je karbonski neutralan, daće vam priliku da zajedno sa još šest osoba uživate u spoju gastronomije i astronomije iznad Zemljine atmosfere.

Za ovo putovanje nisu potrebne obuke ili iskustvo u svemirskim letovima. Gosti će takođe dobiti odeću po meri od francuske modne kuće Ogier koja koristi tehnologiju izrade tkanine poslednje generacije. "U ovom iskustvu, želim da istaknem hranu kao zajedničku nit u našem ljudskom postojanju, i biće zaista značajno služiti je dok posmatramo zakrivljenost Zemlje," izjavio je šef Rasmus Munk. Sav prihod od ove ekspedicije biće usmeren Fondaciji Space Prize, posvećenoj promovisanju rodne ravnopravnosti u nauci i tehnologiji.

Šestosatno putovanje koje je zakazano za polazak 2025. godine sa Svemirske obale Floride, nudi se po ceni od 495.000 dolara po osobi. Pored obroka koji će vam pripremiti čuveni kuvar, balon je opremljen onim što kompanija naziva prvim svemirskim spa centrom na svetu. Uprkos ograničenom prostoru, brend je kreirao luksuzni toalet opremljen biljkama, luksuznim sedištima i Wi-Fi konekcijom. Do prošle godine, više od 1.650 nestrpljivih kupaca već je osiguralo karte, ali za nešto više novca, obrok može biti vaš.

Ko je Rasmus Munk?

Rođen 1991. godine, Munk je čarobnjak sa špatulom koji je otvorio prvi Alchemist restoran u Kopenhagenu 2015. godine. "Na isti način kao što su drevni alhemičari težili da spoje filozofiju, prirodnu nauku, religiju i umetnost kako bi kreirali novo razumevanje svetskog poretka, cilj Holističke Kuhinje je da redefiniše i proširi naše razumevanje koncepta obroka," rekao je Munk.

Jednostavno rečeno, iskustvo u Alchemistu sastoji se od 50 impresija, gde se kroz hranu doživljavaju jedinstveni fizički prostori i angažuju sopstvena čula. Pored toga, ovaj preduzetnik upravlja neprofitnom organizacijom 'Junk Food', obezbeđujući sveže i kvalitetne obroke onima koji žive na marginama društva u Kopenhagenu od 2018.godine.

Luxury Experience