NOVA KOLEKCIJA VERICE RAKOČEVIĆ

Naša proslavljena modna kreatorka, Verica Rakočević, obeležila je trideset godina umetničkog rada kolekcijom „Ramonda Serbica“...

Kolekcija je inspirisana čudesnim cvetom Ramonda Serbica, autohtonom vrstom, koji raste u okolini Niša, a koga je otkrio Josif Pančić. Ovaj nesvakidašnji cvet ima čudesnu moć. Nakon što ga potopite u vodu kada je potpuno uvenuo, ima moć da u potpunosti oživi.

Za kolekciju “Ramonda Serbica”  urađena i serija tašni, nakita (CityFashion Jewelery), a ametist i nebrušeni smaragd zauzimaju značajno mesto u kolekciji. Verica je takođe uradila posebnu liniju obuće za ovu priliku.

Predstavljanje kolekcije, kojom se obeležava 30 godina rada Verice Rakočević, poklapa se sa veoma bitnim datumom u istoriji , proslavom 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Sinoć je Beograd u pravom smislu bio umetničko-modni centar regiona, a prvi put na našoj modnoj sceni kroz mapiranje predstavljena je kolekcija jednog dizajnera. Verica Rakočević je kao mnogo puta do sada pokazala da moda može da se pokaže na različite, umentičke načine.

U projektu su pored Verice Rakočević učestvovali dr Dušan Jovović, koji je na visokom produkcijskom nivou realizovao projekat “Ramonda Serbica”, Veljko Kuzmančević, koji je komponovao muziku za ovaj projekat, dok je za režiju bio zadružen čuveni Dejan Karaklajić.

Modele su nosile devojke iz agencije “Models INC Elite Model Look”, a Danijela Dimitrovska Amidžić je otvorila I zatvorila reviju. Pored nje modele su nosile I Simona Andrejić, Nevena Milićević, Anastasija Ružić I mnogde druge devojke.

Na predstavljanju jubilarne kolekcije, povodom trideset godina umetničko grada okupio se veliki broj uglednih zvanica iz javnog sveta Srbije, a između ostalog bili su tu: Leontina Vukomanović, Irena Grahovac, Tijana Dapčević, Elena Karaman Karić sa sinom Matijom, Snežana Berić Ekstra Nena, Danica Drašković, Boško Jakovljević, Snežana Dakić Mikić, Zvonko Marković, Dragana Ćosić, Neven Bošković, Lena Bogdanović, Gorčin Stojanović, Jelena Gajšek, Ruška Jakić, Ivanaka I Dragan Dvojaković, Tamara Bakić, Edit Tomić, Dušanka Đogo Antonović I mnogi drugi.

Hvala i kompanijama bez čijeg učešća prezentacija jubilarne kolekcije povodom trideset godina umetničkog rada, ne bi bila moguća: “Gorenje”, ”Banka Intesa”, “Century  21 Serbia”, “Sun, Moon&Stars”, “NELT”, “City Fashion Jewelery”, “Inglot Make Up”, frizerski salon “Fanatic Team”, štamparija “Stojkov”, Beogradski Sajam, “SIMPO”, “ZOOMMEDIA”, “Sokače”.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion