Inspirisana dominantnošću i snagom žene i prirode: stigla je nova kolekcija brenda Batakovic Belgrade

Više slika

Više slika

Luksuzni domaći brend Batakovic Belgrade predstavio je svoju novu spring / summer ’24 kolekciju pod nazivom DOMINANT, koja je od danas u prodaji u njihovoj mono radnji u ulici Kralja Petra u Beogradu.

Kolekcija simbolizuje odu sili koja nadjačava druge - snazi žene sa velikim Ž i Majke prirode. Zato je kampanja za ovu kolekciju slikana na Islandu, zemlji čija je crna, naizgled pusta i prazna zemlja postala estetski simbol i u kojoj je priroda promenila percepciju lepote - u kojoj je priroda toliko dominantna, kao što i sam naziv kolekcije naslućuje.

„Naša nova kolekcija DOMINANT stiže sa prolećem da probudi svaku od nas. Da se borimo za poštovanje i zaštitu - i nas i prirode. Izraz je pročišćene, moćne, nove lepote i raskošni simbol novog doba. Ona liči na Ženu danas. Ženu koja je ispunjena, ne samo zato što je dobila priznanje od okruženja, već pre svega zato što ga je sama sebi stvorila. Jer je DOMINANT“, rekla je o kolekciji Iva Bataković, osnivačica brenda Batakovic Belgrade.

Kolekcija DOMINANT sastoji se iz moćnih statement komada, u neutralnim tonovima, sa povremenim uplivima kraljevsko plave i toplih žutih nijansi, koji posebno dolaze do izražaja u kombinaciji sa surovim i mračnim pejzažima Islanda. Ove kontraste na fotografijama maestralno je dočarao Dušan Reljin, uz kreativnu i art direkciju Rikarda Ruinija, bivšeg art direktora luksuznih modnih brendova Gucci, Fendi i Bvlgari.

Odela, lagane jakne i mantili, haljine i kombinezoni, izrađeni su od laganih prirodnih materijala, sa potpisom Loro Piana, što je već postao zaštitni znak brenda Batakovic Belgrade, kao jedinog brenda sa prostora Istočne Evrope koji u svojim kolekcijama koristi ove najfinije italijanske materijale.

Poslednjih nekoliko meseci bili su ključni za razvoj, i dalje mladog, domaćeg brenda Batakovic Belgrade. Nakon što je postao prvi brend sa ovih prostora čiji su se komadi našli u prestižnom multibrend showroom-u Marcona3, u samom srcu modnih prestonica Milana i Pariza, Batakovic Belgrade je u samom centru Beograda otvorio i svoju prvu flagship mono radnju. 

Luxury Experience