Završeno 8. izdanje spektakla - CHIVAS 24 SATA ELEGANCIJE by AUDI

Chivas konkursom elegancije 2018 kod Beograda na vodi završeno je 8. izdanje spektakla -  24 SATA ELEGANCIJE by AUDI  - jedinstvenog festivala klasičnih automobila i luksuza.

Najvažniji događaj sveta automobilizma u Jugoistočnoj Evropi, KONKURS ELEGANCIJE 2018 u okviru manifestacije Chivas 24 sata Elegancije by Audi, imao je svoju briljantnu završnicu u Beogradu tokom vikenda,  sa spektakularnom izložbom najlepših oldtajmera koji su blistali na platou kod Beograda na Vodi i oduševili mnogobrojne posetioce na omiljenom šetalištu glavnog grada.

Centralni događaj ovog nesvakidašnjeg festivala izuzetnosti, osmog po redu, koji u Beograd dovodi najznačajnije svetske luksuzne brendove na konferenciju Salon of Excellence (koja je vazan deo manifestacije u Beogradu na vodi), a pre svega najcenjenije svetske  kolekcionare klasičnih automobila, impresionirao je izložbom lepotana na 4 točka kako prisutne tako i žiri predvodjen urednikom magazina Octane Ton Roks iz Amsterdama.

Žiri je odlučio da ovogodišnji dobitnik trofeja Chivas Best of Show - priznanja za najlepši automobil izložbe - bude trkački Alfa Romeo Giulietta SSC Molteni  iz 1956, iz famozne COLLEZIONE LOPRESTO, koji spaja fantastičan dizajn i izuzetno moćan motor u vrhunsko stilizovan auto za trke. Titulu Q8 Best in Class dobili su spektakularni Rolls Royce Corniche, Ambasadora d’Angieria iz Rima, i senzacionalna Lancia Aurelia B24, vlasništvo Giuliano Bensija, predsednika toskanske federacije klasičnih automobila Camet, koja ja ovekovečena u filmovima italijanske dolćevite. Tokom otvaranja manifestacije Beograđani su videli i do kojih je nivoa tehnologija automobila otišla, sa najnovijim AUDI Q8 modelom, koji je blistao na platou ispred Beograda na Vodi.

Kao jedan od najlepših automobil konkursa po oceni Srpskog Saveza za Istorijska vozila, ko-organizatora manifestacije, je proglašen  Best of show Jaguar E type 1971 vlanika Stevan Heil, Best preservation Porsche 911 L kolekcionara iz Beograda, a Best restoration je ponela Zastava 750 (1964) Velibora Ikodinovića.

Pored njih učesnici Salon of Excellence koja se odigrala pod pokroviteljstvom Chivas-a, u prekrasnom okruženju galerije Beograda na Vodi, Beograđanima su se predstavili vodeći majstori elegancije iz Italije:

SARTORIA PANICO - sa selekcijom vrhunskih odela, rukom šivenih po meri - sinonimi muške elegancije iz Napulja, koje nam je predstavio najčuveniji predstavnik napuljske škole krojenja maestro Antonio Panico; DUCAL - najfinije cipele po meri iz Firence; CHIVAS REGAL – brend koji je kreirao kategoriju luksuznog viskija – koju je prdstavio internacionalni brend ambasador Ken Lindsay; MAROL.1959 - Najfinije rukom šivene košulje poznate širom sveta; DRAGO - koji je predstavio najnovije skupocene tkanine; UGLYS – rukom rađene torbe za vikend po dizajnu klijenta.

Zahvaljujući naporima osnivača manifestacije, gospodinu Aleksandru Đorđeviću u saradnji sa Daliborom Ružićem, predsednikom Srpskog Saveza za Istorijska vozila(SSIV) i uz veliku podršku Oldtajmer kluba Beograd, naša prestonica je još jednom potvrdila svoju poziciju evropskog  grada sa jedinistvenim nasledstvom koji još od 30-ih godina prošlog veka ceni automobilsku kulturu.

Organizatori već 8 godina kreiraju ovaj spektakularni događaj, koji je u kalendaru mnogobrojnih svetskih kolekcionara ali i Beograđana, za koje je  Chivas 24 sata Elegancije by Audi, pravi praznik kulture oldtajmera i luksuza.

Više informacija na www.24hoursofelegance.com

Luxury Experience