Spektakl GENERALI 24 sata ELEGANCIJE 2019 by Jaguar oduševio Beograđane

Srpska prestonica Beograd je po 9. put bila domaćin ekskluzivne manifestacije „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” pod pokroviteljstvom GENERALI osiguranja Srbija.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, u partnerstvu sa Belgrade Waterfront i Jaguar-om, Srpskim savezom za Istorijska vozila (članom FIVA-e), Muzejom automobila i Britansko-Srpskom privrednom komorom (BSCC), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević, oduševio je mnogobrojne Beograđane, i stavio naš grad u rang svetskih metropola.

Na otvaranju na Belom Dvoru, u petak, 6.septembra, idejni tvorac ovog događaja, Aleksandar Đorđevic iz DeGorsi luxury consultinga, je prezentovao ekskluzivne učesnike izložbe MASTERS OF EXCELLENCE, vrhunske majstore elegancije iz Velike Britanije, a impresivni brend EDWARD SEXTON sa svojim kreacijama za superstarove kao što su Mick Jagger, Dejvid Bowie i Naomi Campbell; legendarni kreatori ručno rađenih košulja TURNBULL & ASSER bez kojih ne može ni jedan filmski James Bond, a koji generacijama oblače svetsku elitu; tu su bili i majstori ekskluzivne rukom rađene obuće GAZIANO & GIRLING, čijim je kvalitetom oduševljen i prestolonaslednik Princ Charles, kao i naš Princ Aleksandar, a posetioci su mogli da dodirnu i vrhunske vunene materijale prestižnog Harrisons of Edinburgh, koji prave neke od najskupocenijih tkanina za odelo (npr. prozetih nitima platine!).

Automobilska zvezda večeri apsolutmo je bio 100% električni Jaguar I-PACE, evropski i svetski automobil godine, koji je blistato ispred Belog Dvora, kao još jedan legendarni britanski brend, koji je blistao uz fenomenalne starinske Jaguare iz Beogradskog Oldtajmer kluba! Gosti su uživali u muzici Bitlsa u izvođenju BestBeat benda, uz engelski HENDRICK’s gin&tonic, ali i uz srpske aperitive iz Destilerije Zarić i vina Conte de Vallonne.

U subotu 7. septembra, Beograd na Vodi je po treći put bio epicentar „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019“, a zvezde su bile formula CISITALIA iz 1949.godine iz kolekcije Lopresto, koju je vozio i sam šampion Tazio Nuvolari, kao i fenomenalni 100% električni Jaguar I-PACE, evropski i svetski automobil godine, Lancia Astura iz 1938 (pobednik na Villa dEste, a nekad vlasnistvo Grofa Ćana koji je važio za jednog od najbogatijih ljudi Italije tog vremema) te egzotične mašine Osca i Siata učesnici na MilleMiglia trci, ali i fenomenalni američki kabrioleti kolekcionara iz Beograda.

Odlukom stručnog žirija ovogodišnji pobednički pehar „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019” dodeljen je jedinstvenoj skupocenoj LANCIA Aurelia B24 spider America, velikog kolekcionara Nicole Livona.

Posetioci su ekskluzivno imali priliku da vide izložbe bisera automobilskog dizajna srpskog dizajnera svetskog renomea, Marka Lukovića i njegove klase studenata, ali i da se podsete na nezaboravne trenutke Beogradske trke formula iz 1939. godine koja ove godine slavi 80. godina.

Ekskluzivno, direktno iz muzeja NUVOLARI iz Mantove, u saradnji sa Motor Heritage, ACI Mantova i GENERALI osiguranjem, stigao je i originalni pehar iz 1939. godine koji je Tazio Nuvolari osvojio na Grand Prix trci u Beogradu iz ruku Kralja Petra II Karađorđevića, što je bio povod da se napravi simbolični krug sa svim učesnicima ovogodišnjeg „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019“ oko Kalemegdana kao proslava 80.godina od prve trke.

Tokom popodneva održana je i konferencija „Salon of Excellence“ u prelepom ambijentu zgrade BELGRADE WATERFRONT, pod pokroviteljstvom Diplomacy&Commerce i uz podrsku LUXLIFE, a zvanice su upoznate sa prestižnim kreatorima luksuza: EDWARD SEXTON - vrhunska odela, rukom šivena po meri - sinonimi muške elegancije iz Londona, koje je predstavio kreativni direktor Dominic Sebag Montefiore, i kome je tom prilikom uručeno i priznanje Master of Excellence za doprinos promociji vrednosti ručnog rada; TURNBULL & ASSER - više od 100 godina iskustva u šivenju košulja po meri, nosioci kraljevskog pečata Princa Charles-a, koje je predstavioJames Cook, direktor legendarne radnje u londonskoj Jermyn Street, i VIOLA MILANO čije skupocene aksesoare je predstavio TOM NATHANIEL- svetski poznat influencer, i vlasnik portala MNSWR.com, a koji je proglašen za “Ambasadora 24 sata Elegancije” sa ciljem promovisanja Beograda i našeg događaja na prestižnim manifestacijama širom sveta.

Kao gran finale „24 hours of Elegance - Gloria&Hendricks party” u partnerstvu sa magazinom Gloria na terasi prestižnog hotela HILTON, sjajno je obeležen završetak manifestacije koja čini Beograd svetskom metropolom.

Luxury Experience