GENERALI 24 SATA ELEGANCIJE 2019 BY JAGUAR, PREDSTAVLJA BLACKBIRDFIELD

Beograd će imati priliku da po 9. put bude domaćin prestižne manifestacije „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” pod pokroviteljstvom  GENERALI Osiguranja Srbija, uz podršku BELGRADE WATERFRONT i JAGUAR-a.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 6. do 8. septembra, u partnerstvu sa Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), Britansko Srpskom privrednom komorom (BSCC), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević, koja istog dana obeležava rođendan poslednjeg kralja Jugoslavije Kralja Petra II Karađorđevića.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru, u petak, 6 septembra, pod pokroviteljstvom njihovih kraljevskih visočanstava, prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, svečanim ot-varanjem jedinstvene izložbe MASTERS OF EXCELLENCE, gde će se predstaviti majst-ori elegancije, ovog puta iz Velike Britanije. Selekcija vrhunskih, rukom rađenih odela ču-vene kuće elegancije EDWARD SEXTON iz Londona, koji oblače svetske zvezde od Mick Jaggera, Elton Johna do Naomi Campbell i Annie Lennox; legendarni kreatori ručno radjenih košulja TURNBULL & ASSER - ( kod kojih je sam Winston Churchill bio stalni klijent, a koji generacijama oblače svetsku elitu); majstori ekskluzivne rukom rađene obuće GAZIANO & GIRLING, cenjeni na svim merdijanima, čijim je kvalitetom oduševljen i prestolonaslednik Princ Charles.

Automobilska zvezda veceri će svakako biti 100% električni Jaguar I-PACE, evropski i svetski automobil godine, koji će blistati ispred Belog Dvora, kao još jedan legendarni bri-tanski brend!

Pored etabliranih svetskih brendova tu su i vrhunski majstori nove generacije kao što su milanski brend VIOLA MILANO sa kolekcijom ekskluzivnih kravata, kao i srpski dizajner ručnih satova, Jovan Jelić, koji stvara pod brendom HOH, Evica Gloves - ručno rađene rukavice Evice Milovanov Penezić i Zoran Smiljanić, dizajner senzacionalnih ženskih šešira pod brendom Blackbirdfield. Kako dolikuje britanskoj ediciji, gosti će uživati uz HEN-DRICK’s gin&tonic, ali i u srpskim delicijama iz Destilerije Zarić i Conte de Vallonne.

Zvezda ovogodišnje SALON OF EXCELLENCE,  konferencije i izložbe posvećene luksuzu,  koja će se održati 7 septembra u salonu Belgrade Waterfront-a u Karađorđevoj ulici sa početkom od 15h,  je i:

BLACKBIRDFIELD – ručno izrađeni dekorativni ukrasi za glavu

Modnu marku „Blackbirdfield“ stvorili su Milosava – Peggy i Dragan Smiljanic u Beogradu. Svi Blackbirdfield šeširi, fascinatori, kao i dekorativni ukrasi za glavu su ručno izrađeni i stoga predstavljaju jedinstvene modne kreacije.

Dragan Smiljanić je razvio svoju dugogodišnju strast  prema stvaranju šešira, fascinatora, kao i dekorativnih ornamenata za glavu tako što je neprestano eksperimentisao sa svetom prirode, ukrasnim trakama i svetom jedinstvenih tkanina.

Da bi se stvorio jedinstven, sofisticiran i krajnje prepoznatljiv modni proizvod, isključivo ručne izrade, Blackbirdfield kombinuje tradicionalne i moderne tehnike svetskih modnih ateljea za izradu šešira od konvencionalnih i modernih materijala. Stalna veza starog i novog u sferi dizajna koristi se za stvaranje modernih, klasičnih skulpturalnih forma pogodnih za nošenje, sa upečatljivom Blackbirdfield estetikom.

Kolekcije brenda Blackbirdfield sastoje se od šešira, toka, koktel šešira, fascinatora, kao i dekorativnih komada za glavu koji nastoje da upotpune izgled i jedinstveni stil svake žene. Kreacije Blackbirdfield odlikuje izvanredan dizajn koji traži i nosi klijentela širom sveta. Ove kreacije nose mnoge dame, od kojih su neke odabrale da ulepšaju svoje venčanje Blackbirdfield ukrasima, dok neke druge upotpunjuju svoj stil našim šeširom ili fascinatorom na događaju Royal Ascot ili u Carevoj ćupriji. Naše modne kreacije takođe se mogu videti u magazinima koji izlaze u Republici Srbiji i regionu, kao i u međunarodnim magazinima, uključujući Harper’s Bazaar Srbija, Bazaar, Gloria, Lepota i zdravlje, Politika, Alsharkiah, Vogue Italia ...

Njihov modni studio sarađuje sa mnogim vrhunskim modnim kreatorima na događajima kao što su Serbian Fashion Week, Belgrade Fashion Week, Serbian Fashion Selection, ali i na pistama događaja kao što su New York Fashion Week, Paris Fashion Week, Berlin Fashion Week, Berlin Alternative Fashion Week, Poland Fashion Week, Shanghai Fashion Week, Harben Fashion Week ...

Luxury Experience