GENERALI 24 SATA ELEGANCIJE 2019 BY JAGUAR, PREDSTAVLJA EDVARD SEKSTON

Beograd će imati priliku da po 9. put bude domaćin prestižne manifestacije „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” pod pokroviteljstvom  GENERALI Osiguranja Srbija, uz podršku BELGRADE WATERFRONT i JAGUAR-a.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 6. do 8. septembra, u partnerstvu sa Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), Britansko Srpskom privrednom komorom (BSCC), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević, , koja istog dana obeležava rođendan poslednjeg kralja Jugoslavije Kralja Petra II Karađorđevića.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru, u petak, 6 septembra, pod pokroviteljstvom njihovih kraljevskih visočanstava, prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, svečanim ot-varanjem jedinstvene izložbe MASTERS OF EXCELLENCE, gde će se predstaviti majst-ori elegancije, ovog puta iz Velike Britanije. Selekcija vrhunskih, rukom rađenih odela ču-vene kuće elegancije EDWARD SEXTON iz Londona, koji oblače svetske zvezde od Mick Jaggera, Elton Johna do Naomi Campbell i Annie Lennox; legendarni kreatori ručno radjenih košulja TURNBULL & ASSER - ( kod kojih je sam Winston Churchill bio stalni klijent, a koji generacijama oblače svetsku elitu); majstori ekskluzivne rukom rađene obuće GAZIANO & GIRLING, cenjeni na svim merdijanima, čijim je kvalitetom oduševljen i prestolonaslednik Princ Charles.

Automobilska zvezda veceri će svakako biti 100% električni Jaguar I-PACE, evropski i svetski automobil godine, koji će blistati ispred Belog Dvora, kao još jedan legendarni bri-tanski brend!

Pored etabliranih svetskih brendova tu su i vrhunski majstori nove generacije kao što su milanski brend VIOLA MILANO sa kolekcijom ekskluzivnih kravata, kao i srpski dizajner ručnih satova, Jovan Jelić, koji stvara pod brendom HOH, Evica Gloves - ručno rađene rukavice Evice Milovanov Penezić i Zoran Smiljanić, dizajner senzacionalnih ženskih šešira pod brendom Blackbirdfield. Kako dolikuje britanskoj ediciji, gosti će uživati uz HEN-DRICK’s gin&tonic, ali i u srpskim delicijama iz Destilerije Zarić i Conte de Vallonne.

Zvezda ovogodišnje SALON OF EXCELLENCE,  konferencije i izložbe posvećene luksuzu, koja će se održati 7 septembra u salonu Belgrade Waterfront-a u Karađorđevoj ulici sa početkom od 15h,  je i:

EDVARD SEKSTON – ikonična rukom rađena rafinirana odela

Edvard Sekston je više od 50 godina simbol elegancije i specifičnog britanskog stila. Iz svog ateljea na Beauchamp Place-u u Knightsbridge-u, Sekston i njegov tim stvaraju rukom rađena rafinirana odela i kapute koja odišu Edvardovim beskompromisnim razumevanjem dizajna i njegovoj posvećenosti tradiciji ručne izrade.

Sekston odela su ikonična ne samo zbog njihovog elegantnog, glamuroznog dizajna, već i zbog nesvakidašnjeg talenta samog Edvarda. Gospodin Sekston je  godinama sticao  iskustvo u ručnoj izradi i krojenju po najvišem mogućem standardu. Njegova filozofija je legendarna,  njegovo razumevanje krojačke umetnosti je bez premca.

Kao takvo, Sekston odelo je besprekorno ručno krojeno, ručno šiveno i ručno dovršeno od strane tima u  Sekston ateljeu, za koje je zadržavanje visokih standarda od najveće važnosti. Edvard i Dominic kroje svaki odevni predmet pojedinačno, unoseći u dvodimenzionalne mustre odevnog komada jedinstveno razumevanje proporcije i prefinjenosti kao siluete tako i strukture. Kupcu nije samo iskrojeno njegovo odelo, već je odelo oblikovano po ličnosti kupca, kako bi se poboljšao utisak njegovog tela i postigao besprekorni, skladan dizajn.

Jednom kad je iskrojen, svaki odevni predmet šije jedan od majstora u ateljeu. Ručni rad je od presudne važnosti za bespoke uslugu Knightsbridge, a samo je Edvardova posvećenost preciznoj veštini krojenja omogućava Sekstonu da njegova odela postignu jedinstveni balans mekoće, bogatstva i izražajne siluete. U svakoj fazi procesa razmatra se estetska ravnoteža i neophodnost stvaranja elegantnog odevnog komada, sto čini Knightsbridge Bespoke odela jedinstvenim u smislu skladnosti i elegancije.

Luxury Experience