GENERALI 24 SATA ELEGANCIJE 2019 BY JAGUAR, PREDSTAVLJA TURNBULL & ASSER

Beograd će imati priliku da po 9. put bude domaćin prestižne manifestacije „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” pod pokroviteljstvom  GENERALI Osiguranja Srbija, uz podršku BELGRADE WATERFRONT i JAGUAR-a.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 6. do 8. septembra, u partnerstvu sa Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), Britansko Srpskom privrednom komorom (BSCC), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević, koja istog dana obeležava rođendan poslednjeg kralja Jugoslavije Kralja Petra II Karađorđevića.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru, u petak, 6 septembra, pod pokroviteljstvom njihovih kraljevskih visočanstava, prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, svečanim ot-varanjem jedinstvene izložbe MASTERS OF EXCELLENCE, gde će se predstaviti majst-ori elegancije, ovog puta iz Velike Britanije. Selekcija vrhunskih, rukom rađenih odela ču-vene kuće elegancije EDWARD SEXTON iz Londona, koji oblače svetske zvezde od Mick Jaggera, Elton Johna do Naomi Campbell i Annie Lennox; legendarni kreatori ručno radjenih košulja TURNBULL & ASSER - ( kod kojih je sam Winston Churchill bio stalni klijent, a koji generacijama oblače svetsku elitu); majstori ekskluzivne rukom rađene obuće GAZIANO & GIRLING, cenjeni na svim merdijanima, čijim je kvalitetom oduševljen i prestolonaslednik Princ Charles.

Automobilska zvezda veceri će svakako biti 100% električni Jaguar I-PACE, evropski i svetski automobil godine, koji će blistati ispred Belog Dvora, kao još jedan legendarni bri-tanski brend!

Pored etabliranih svetskih brendova tu su i vrhunski majstori nove generacije kao što su milanski brend VIOLA MILANO sa kolekcijom ekskluzivnih kravata, kao i srpski dizajner ručnih satova, Jovan Jelić, koji stvara pod brendom HOH, Evica Gloves - ručno rađene rukavice Evice Milovanov Penezić i Zoran Smiljanić, dizajner senzacionalnih ženskih šešira pod brendom Blackbirdfield. Kako dolikuje britanskoj ediciji, gosti će uživati uz HEN-DRICK’s gin&tonic, ali i u srpskim delicijama iz Destilerije Zarić i Conte de Vallonne.

Zvezda ovogodišnje SALON OF EXCELLENCE,  konferencije i izložbe posvećene luksuzu,  koja će se održati 7 septembra u salonu Belgrade Waterfront-a u Karađorđevoj ulici sa početkom od 15h,  je i:

TURNBULL & ASSER - famozne britanske rukom rađene košulje

Od osnivanja, 1885. godine, Turnbull & Asser su famozni britanski košuljaljari, koji rukom rade luksuzne košulje i kravate u svom ateljeu. Izdvajajući se vrhunskom zanatskom umešnošću i personalizovanom uslugom, ove kvalitete je prepoznalo i Njegovo Kraljevsko Visocanstvo Princ od Velsa i 1980. godine dodelio im prvi Kraljevski pečat kao zvaničnim dobavljačima kraljevkog  dvora. Bogata tradicija ali i praćenje savemenih trendova, omogućava kompaniji Turnbull & Asser da odevaju u svoje prelepe engleske košulje uticajnu gospodu i dame, kao sto su članovi kraljevske porodice, svetski lideri, industrijalci, umetnici, zvezde pozornice i ekrana.

Danas se ovaj brend sa tradicijom i dalje fokusira na košulje i kravate i to u kategorijama ready-to-wear, Made to Measure i Bespoke u okviru svoje ponude za one koji cene vrhunski kvalitet ručne izrade.  

Turnbull-ova neprikosnovena ekspertiza u ručnoj izradi kosulja po meri, pored  glavnih radnji u Londonu i Njujorku, omogućila im je mnogobrojne klijente širom sveta. Iz tog ralzoga, po dva puta godišnje, britanski brend sa tradicijom dovodi svoje stručnjake u ključne gradove širom sveta, kroz seriju prodajnih događaja na zakazivanje, takozvanih By Appointment Trunk Show. Za one koji ne mogu da posete prodavnice Turnbull-a, ova dodatna mogućnost je savršena prilika da steknu jedinstveno iskustvo izrade košulja po meri.

Tokom ovih ličnih susreta, stručnjaci T&A vodiće vas kroz proces izrade vaše košulje po meri, od početnih 18-23 merenja, preko odabira tkanine, tipa kragne i manžetni do finalne personalizacije po želji. Nakon toga se vaš kroj šalje u atelje u Gloucester-u, gde se pravi uzorak vaše košulje. Nakon tri nošenja i pranja, košulja će odgovarati finalnoj veličini. Jednom kada budete zadovoljni uzorkom, preostale košulje će biti napravljene i spremne za vas. Da bi se zakazao By Appointment Trunk Show, neophodna je narudžbina od minimum  dve košulje.

Luxury Experience