GENERALI 24 SATA ELEGANCIJE 2019 BY JAGUAR, PREDSTAVLJA HARRISONS

Beograd će imati priliku da po 9. put bude domaćin prestižne manifestacije „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” pod pokroviteljstvom  GENERALI Osiguranja Srbija, uz podršku BELGRADE WATERFRONT i JAGUAR-a.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 6. do 8. septembra, u partnerstvu sa Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), Britansko Srpskom privrednom komorom (BSCC), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević, koja istog dana obeležava rođendan poslednjeg kralja Jugoslavije Kralja Petra II Karađorđevića.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru, u petak, 6 septembra, pod pokroviteljstvom njihovih kraljevskih visočanstava, prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, svečanim ot-varanjem jedinstvene izložbe MASTERS OF EXCELLENCE, gde će se predstaviti majst-ori elegancije, ovog puta iz Velike Britanije. Selekcija vrhunskih, rukom rađenih odela ču-vene kuće elegancije EDWARD SEXTON iz Londona, koji oblače svetske zvezde od Mick Jaggera, Elton Johna do Naomi Campbell i Annie Lennox; legendarni kreatori ručno radjenih košulja TURNBULL & ASSER - ( kod kojih je sam Winston Churchill bio stalni klijent, a koji generacijama oblače svetsku elitu); majstori ekskluzivne rukom rađene obuće GAZIANO & GIRLING, cenjeni na svim merdijanima, čijim je kvalitetom oduševljen i prestolonaslednik Princ Charles.

Automobilska zvezda veceri će svakako biti 100% električni Jaguar I-PACE, evropski i svetski automobil godine, koji će blistati ispred Belog Dvora, kao još jedan legendarni bri-tanski brend!

Pored etabliranih svetskih brendova tu su i vrhunski majstori nove generacije kao što su milanski brend VIOLA MILANO sa kolekcijom ekskluzivnih kravata, kao i srpski dizajner ručnih satova, Jovan Jelić, koji stvara pod brendom HOH, Evica Gloves - ručno rađene rukavice Evice Milovanov Penezić i Zoran Smiljanić, dizajner senzacionalnih ženskih šešira pod brendom Blackbirdfield. Kako dolikuje britanskoj ediciji, gosti će uživati uz HEN-DRICK’s gin&tonic, ali i u srpskim delicijama iz Destilerije Zarić i Conte de Vallonne.

Zvezda ovogodišnje SALON OF EXCELLENCE,  konferencije i izložbe posvećene luksuzu,  koja će se održati 7 septembra u salonu Belgrade Waterfront-a u Karađorđevoj ulici sa početkom od 15h,  je i:

HARRISONS -najfinija tkanina koja se izvozi širom sveta, a tka se u Velikoj Britaniji od 1863. godine.

Harrisons iz Edinburga jedan je od najstarijih i najslavnijih konglomerata proizvodnje tkanine, a osnovao ga je 1863. godine ser Džordž Harison. Ono što je prvobitno počelo kao proizvodnja vunenih draperija, šešira i čarapa danas je preraslo u kompaniju koja proizvodi tkanine za odela vrhunskog kvaliteta sa serijom manjih proizvođača tkanine pod svojim okriljem.

Grad Edinburg je tokom vekova prešao dug put i doživeo neverovatan napredak lokalnog stanovništva, tako da je grad bez sumnje sinonim za poznate fabrike, sa Harisonovim slavolukom kao jednom od glavnih znamenitosti. Kompanija je počela da izvozi u Sjedinjene Američke Države 1900. godine, takođe prisvojivši svoj zaštitni znak, „čičak“, koji krasi baš svako predivo koje je izašlo iz fabrike do današnjeg dana, a koji označava prefinjenost i poverenje.

Posao danas vode Mark i Džejms Dansford (Mark and James Dunsford) koji su se pridružili porodičnom biznisu Lear Browne & Dunsford 1987. godine i koji nadgledaju njegovo stalno širenje kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Tokom svoje uprave, oni su nadgledali širenje kompanije, koje je uključivalo H.Lesser & Son i najskorije prinove Smith Woollens i W.Bill, koji su se pokazali kao odličan dodatak u njihovom portfoliju. I Mark i Džejms dele ogromnu strast prema trgovini i posvećeni su obezbeđivanju zaliha tkanina najvećeg kvaliteta i usluge kakvu njihovi kupci očekuju.

Luxury Experience