SALON OF EXCELLENCE by DeGorsi at PITTI UOMO

NEW SARTORIAL THREAD takmičenje, koje su kreirali LANIFICIO CERRUTI and DeGORSI Luxury Consulting, odabrao je GENNARO ANNUNZIATA iz Sartoria CHIAIA - Napulj, kao najfinijeg mladog krojača u globalnom izdanju za 2018. ovog cenjenog takmičenja za talentovane artizane krojačke umetnosti nove generacije.

12. juna  2018. u raskošnom ambijentu Palazzo Capponi Vettori u Firenci, pod pokroviteljstvom PITTI UOMO, Salon of Excellence & Fashion Frames zvanično su otvorili Alex Dordjević, predsednik i Cris Egger, podpredsednik događaja. Oni su naglasili značaj talentovanih zanatlija za modni sistem i PITTI kao važnu platformu za negovanje mladih generacija talenata.

Na ceremoniji dodele nagrada, članovi žirija New Sartorial Thread (priznati pisac i publicista iz oblasti mode i elegancije - Bernhard Roetzel, glavni krojač istorijske napuljske Sartoria Panico-Antonio Panico, i Umberto Paccotto iz Lanificio Cerruti), odlučili  su da je  GENNARO ANNUNZIATA iz SARTORIA CHIAIA iz Napulja pobednik i ponosni nosilac NEW SARTORIAL THREAD titule za 2018. godinu.

Pored toga, žiri je nagradio priznanjem “Best in Style 2018” Sartoria Fabio Sodano iz Napulja, “Best in Craftsmanship 2018 “ Julian i Charles de Luca iz Stark & Sons iz Pariza, dok je specijalnu “iTravel by Lanificio Cerruti“ nagradu predstavio Alessandro Botre iz magazina Arbiter, krojaču Vincenzo Cuomo iz Sartoria Cuomo iz Napulja, za najbolju interpretaciju jedinstvenih karakteristika ovog neverovatnog materijala, kreiranog od strane Lanificio Cerruti.

Proglašenju pobednika je prethodio i koktel povodom 50 godina rada modnog dizajnera Carlo Pignatelli, koji je u okviru Fashion Frames segmenta događaja, predstavio svoju modnu viziju elegancije za savremenog muškarca i ženu. 

Nakon konferencije, koju je moderirala Fabiana Giacomotti sa Univerziteta La Sapienza u Rimu, i tokom koje su razmatrani važni aspekti ekološke održivosti mode, u razgovoru sa Mario dell Oglio, predsednikom Komore modnih trgovaca Italije, Franceskom Pignatellijem, kreativnim direktorom Carlo Pignatelli, VIP gosti i mediji su upoznali učesnike Masters of Craftsmanship segmenta događaja.

Ovaj poseban segment događaja promoviše priznate maestre rucnog rada i nove brendove, koji se bave isključivo ručnom izradom proizvoda. Prikazani su neki od najcenjenijih majstora ručnog rada na svetu: nagrađivani maestro ručnog rada Alessandro Siniscalchi iz Maison Siniscalchi iz Milana, koji je u saradnji sa DeGorsi, predstavio novu liniju lanenih kosulja bez kragne pod imenom Urban Safari, dok je cenjeni MAROL iz Bolonje, predvođen uvek elegantnim Bo Yang-om, prikazao svoju viziju izvrsnosti u zanatstvu, svojim modelima košulja u svili, lanu i pamuku.

U segmentu novih majstora i brendova predstavljen je jedinstveni koncept ručno izrađenih putnih torbi UGLYS, iz Napulja, koji omogućava klijentima da kreiraju na internetu torbe-prtljag po svom ukusu. Ekskluzivno dizajniranje cipela predstavio je Calzaturificio DUCAL iz Firence, koji su prikazali svoj najnoviji izbor monk straps, a naročitu paznju je privukao model Mr.Bateman inspirisan stilom 80-ih, kreiran takođe u saradnji sa DeGorsi, koji je izrađen od najfinije kože guštera u ukusnoj kombinaciji boja.

Segment aksesoara pokriven je mladim i talentovanim brendom Minardi, prikazujući vrlo originalne kravate, tregere i čak iPhone maske kreirane od tkanina Lanificio Cerruti-ja. Kao šlag na torti, Fabio Attanasio iz Bespoke Dudes Eyewear, pokazao je svoj najnoviji asortiman ručno izrađenih naočara za sunce, cenjenih širom sveta kod poznavalaca dobrog stila.

Kao što je ranije napomenuo Raffaello Napoleone, direktor PITTI IMMAGINE-a, Salon of Excellence se još jednom pokazao kao važan sastanak za sve one koji cene UMETNOST RUČNE IZRADE tokom PITTI UOMO-a.

HAIR / MAKE UP: HM čine ITALIJA

FOTO: I TRANCHESE fotografija

Luxury Experience