CHIVAS 24 sata Elegancije 2018 by AUDI, predstavlja tkanine DRAGO

Beograd će imati priliku da po 8. put bude domaćin prestižne manifestacije „CHIVAS 24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” uz podršku BELGRADE WATERFRONT i AUDI.

 Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 7. do 9. septembra, u partnerstvu sa Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru, u petak, 7. septembra, pod pokroviteljstvom njihovih kraljevskih visočanstava, Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, svečanim otvaranjem jedinstvene izložbe MASTERS OF EXCELLENCE. Uvodni govor će održati jedan od najcenjenijih svetskih autora iz oblasti elegancije i mode, BERNHARD ROETZEL, pisac poznate knjige GENTLEMAN. Uz podršku G.H. MUMM šampanjca, na izložbi će se predstaviti majstori vrhunskih, rukom rađenih odela čuvene kuće elegancije SARTORIA PANICO iz Napulja, majstori ekskluzivne obuće DUCAL iz Firence sa uskoro jednim vekom tradicije, famozni proizvođač skupocenih tkanina DRAGO iz Italije, svetski poznata kuća rukom šivenih košulja MAROL1959 iz Bolonje.

Pored etabliranih svetskih brendova tu su i vrhunski majstori nove genaracije kao što su napuljski brend UGLYS sa kolekcijom kožnih, rukom rađenih vikend torbi po meri i ukusu klijenta, prestižne naočare The Bespoke Dudes eyewear, kao i egzotična selekcije parfema Abadi. U prisustvu CHIVAS internacionalnog brend ambasadora, KEN LINDSAY-a, biće održana i ekskluzivna VIP degustacija CHIVAS REGAL EXTRA viskija u kraljevskoj biblioteci. Ekskluzivno, gosti ce imati priliku da prisustvuju premijeri  najnovijeg modela AUDI Q8. Specijalni gost 24 sata Elegancije biće ruska Princeza Olga Andrejevna Romanov, naslednica Carske porodice Romanov i predsednik Romanov Family Association.

Zvezda ovogodišnje SALON OF EXCELLENCE,  konferencije i izložbe posvećene luksuzu,  koja će se održati 8. septembra u salonu Belgrade Waterfront-a u Karađorđevoj ulici sa početkom od 15h,  je i:

Tkanine DRAGO

DRAGO je italijansk proizvodjač najkvalitetnijih tkanina za odela. U ovoj kompaniji vrednosti italijanske tradicije su predstavljene na moderan i inovativan način.

 

Sve je počelo 1973. godine, kada su osnivači,  porodica Drago, osnovali firmu za tkanje, referencu za industriju tkanina u  oblasti Biella. Tokom godina firma je osvojila veliki deo tržišta i postala lider u svojoj oblasti, a od 1980. razvila je efikasnu međunarodnu prodajnu mrežu širom sveta. Istovremeno, kompaniji su se pridružili sinovi Paolo i Daniel, koji  sa  inovativnim idejama snažno doprineli ekspanziji Grupe. 1993. godine porodica Drago kupila je Lanificio Fintes, proširujući tako svoju strukturu i dajući život novoj fabrici divizije. Važan korak koji je tokom godina omogućio Lanificio Drago, da konsoliduje svoj brend, inkorporirajući u 2001 Lanificio Fintes sa Drago Group.

Drago pažljivo bira najbolju vunu iz Australije i Novog Zelanda, podvrgavajući svaku seriju laboratorijskim testovima kako bi potrošačima garantovala najbolje parametre. Odabrana finoća tkanja je od Super 130s pa do Super 210s, koji je retka i dragocena tkanina za najkvalitetnija odela. Beli kašmir dolazi iz Mongolije i koristi se sam ili sa najfinijom vunom, da upotpuni luksuznu liniju. Među korišćenim vlaknima postoji i fin izbor lana, svile i drugih specijalnih vlakana za realizaciju sofisticiranih mešavina.

Stvaranje svake DRAGO tkanina počinje od odabira kvalitetnih prediva. Duboko poznavanje karakteristika ekstra fine vune i stalno ažuriranja  proizvodnje, omogućava dizajnerskom timu da koristi sofisticirana i inovativna prediva, esencijalne elemente za stvaranje efekata u tkanju. Specijalna prediva, organdin, boucle, ukusno su kombinovani da kreiraju nove tkanine za nove kolekcije.

Drago tkanine sadrže vrhunski odabir sirovine i odličan kvalitet prediva koji ih čine. Zbog pažnja prema detaljima i kvalitetu tkanina, Drago je danas siguran izbor najvećih međunarodnih brendova muške mode. Drago - donosi italijanski ukus na sve meridijane sveta.

Više informacija na www.24hoursofelegance.com  i www.dragobiella.it

Luxury Experience