CHIVAS 24 sata Elegancije 2018 by AUDI, predstavlja SARTORIA PANICO

Beograd će imati priliku da po 8. put bude domaćin prestižne manifestacije „CHIVAS 24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” uz  podršku BELGRADE WATERFRONT i AUDI.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 7. do 9. septembra, u partnerstvu sa Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru, u petak, 7. septembra, pod pokroviteljstvom njihovih kraljevskih visočanstava, Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, svečanim otvaranjem jedinstvene izložbe MASTERS OF EXCELLENCE. Uvodni govor će održati jedan od najcenjenijih svetskih autora iz oblasti elegancije i mode, BERNHARD ROETZEL, pisac poznate knjige GENTLEMAN. Uz podršku G.H. MUMM šampanjca. Na izložbi će se predstaviti majstori vrhunskih, rukom rađenih odela čuvene kuće elegancije SARTORIA PANICO iz Napulja, majstori ekskluzivne obuće DUCAL iz Firence sa uskoro jednim vekom tradicije, famozni proizvođač skupocenih tkanina DRAGO iz Italije, svetski poznata kuća rukom šivenih košulja MAROL1959 iz Bolonje.

Pored etabliranih svetskih brendova tu su i vrhunski majstori nove genaracije kao što su napuljski brend UGLYS sa kolekcijom kožnih, rukom rađenih vikend torbi po meri i ukusu klijenta, prestižne naočare The Bespoke Dudes eyewear, kao i egzotična selekcije parfema Abadi. U prisustvu CHIVAS internacionalnog brend ambasadora, KEN LINDSAY-a, biće održana i ekskluzivna VIP degustacija CHIVAS REGAL EXTRA viskija u kraljevskoj biblioteci. Ekskluzivno, gosti ce imati priliku da prisustvuju premijeri  najnovijeg modela AUDI Q8. Specijalni gost 24 sata Elegancije biće ruska Princeza Olga Andrejevna Romanov, naslednica Carske porodice Romanov i predsednik Romanov Family Association.

Zvezda ovogodišnje SALON OF EXCELLENCE,  konferencije i izložbe posvećene luksuzu,  koja će se održati 8 septembra u salonu Belgrade Waterfront-a u Karađorđevoj ulici sa početkom od 15h,  je i:

SARTORIA PANICO

Antonio Panico, rođen 1941.godine, i dalje na čelu u svom ateljeu u ulici Carducci, u Chiaia okrugu u Napulju. Jednoglasno se smatra živom legendom kada je reč o napuljskoj eleganciji i stilu krojenja odela po meri, što su potvrdili i italijanski i međunarodni klijenti koji se neprestano pojavljuju u njegovom ateljeu. O svom životu, maestro Panico se seća:

Bila je to 1953.godina i počeo je da radi u Casalnuovu za krojača koji je kasnije postao sveštenik; sa samo sedamnaest godina već je završio svoju praksu i otvorio svoju prvu krojačku radnju na trgu Piazza Amedeo u Napulju, 1964. godine. Potom mu je ponuđen posao kod Rubinacci-ja, gde je proveo dvadeset dve godine, do 1992. godine, i te iste godine je odlučio da se odvoji  i otvori svoj atelje u ulici Carducci, nasuprot renomirane škole Liceo Umberto I . "Većina krojača želi samo da zaradi za život, nisu zainteresovani za stvaranje posla, nemaju preduzetnički duh", priseća se on. Kada govori o karakteristikama njegovih sakoa, on kaže: "Ovo je napravljeno pre dvadeset pet godina i dalje savršeno stoji, i kada ga nosim zaboravljam da nosim bilo šta. To je pravo krojenje. "

Jedno je sigurno: on nikada nije stavio centralni prorez na ledja i jednog  njegov sako, i slepo se zaklinje da nikad neće. "Ako me pitate, jednostavno odbijem", kaže on, odlučan. I tako su se bočni otvori pojavili sedamdestih godina u VOGUE, a Panico je bio prvi krojač u Napulju koji ih je stavio na svoje sakoe.

Danas, Antonio Panico ima dvanaest krojača u ateljeu, pored njegove dece, Luigi-a i Paole, koji vode baze u Napulju i Rimu. "Nikada nećeš videti mafijaša u mom ateljeu; kada merim klijenta, moram da ga dodirnem, a nikada ne bih mogao da položim ruke na takve ljude.

Italijanska umetnost krojenja je sinonim za lepotu, kvalitet i tradiciju. Zato su naši majstori pažljivo izabrani, i svojim radom su iznad prosečnih italijanskih majstora….primamo isključivo one, čije porodice žive sa ovom veštinom, kroz generacije. " kaže maestro Panico, dok ispija svoj espresso.

 Više informacija na www.24hoursofelegance.com i www.sartoriapanico.it

Luxury Experience