Tiffany & Co. predstavlja najskuplji komad nakita u svojoj istoriji

Kompanija Tiffany & Co. predstavila je u Dubaiju najskuplji komad nakita u svojoj istoriji - ogrlicu World’s Fair. Cena ogrlice se procenjuje na 20-30 miliona dolara, ali su predstavnici brenda odlučili da je za sada ne otkriju javnosti.

Ova ogrlica je ponovno ažuriranje komada koji je Tiffany & Co. kreirao za Svetsku izložbu 1939. Tada je centralni kamen ogrlice bio akvamarin težak 200 karata, a danas se u potpunosti sastoji od dijamanata ukupne težine 180 karata. U centru ogrlice je dijamant od 80 karata, koji su predstavnici Tiffany & Co. predstavili pod nazivom „The Empire Diamond“. Ova ogrlica takođe sadrži platinu. "The Empire Diamond" se takođe može ukloniti sa ogrlice i ugraditi u prsten.

Kupac ogrlice će dobiti doživotnu uslugu od Tiffany & Co.: zlatari će uvek biti u kontaktu sa kupcem kako bi mogli da premeste dijamant sa ogrlice na prsten i obrnuto.

Ovo je inače, najskuplji komad u istoriji kuće nakita posle čuvenog „Tiffany Diamond”, koji je ocenjen kao „neprocenjiv” i ne može se prodati. Nova ogrlica biće ponuđena na prodaju, pod uslovom da kupac dozvoli da se koristi za izložbe brenda.