Louis Vuitton predstavlja novu kolekciju nakita za muškarce

Više slika

Više slika

Francuska modna kuća odaje počast Gastonu, unuku Luja Vitona, kolekcijom od 18 komada nakita.

Prestižna francuska kuća Louis Vuitton dizajnirala je novu liniju muškog nakita inspirisanu unukom samog Luja Vitona. Gaston Luj Viton je vodio istoimeni brend više od 50 godina i zapamćen je kao pronicljivi kolekcionar. Kolekcija od 18 komada slavi tri njegove karakterne osobine i višestruku prirodu modernog čoveka.

„Zanimljivo mi je jer je Gaston veoma sličan današnjim muškarcima koji su u kontaktu sa svojim unutrašnjim ja, ne moraju da budu seksisti, zanima ih umetnost, kolekcionarstvo, kuvanje, stvari koje se ne bi smatrale prikladnim pre 20 ili 30 godina“, rekla je Frančeska Amfiteatrof, umetnička direktorka satova i nakita brenda Louis Vuitton.

Asortiman je prikladno nazvan „Les Gastons Vuitton“ kao znak pažnje na ime naslednika, ali i „les garcons“, ili „dečaci“ na francuskom. Inspirisana radoznalošću i neograničenom kreativnošću unuka Luj Vitona, kolekcija luksuznog nakita predstavlja kreacije pune svestranosti, poigravajući se karakterističnim kodovima modne kuće, u odi novoj modernoj eleganciji.

Iako se reklamira kao muška kolekcija, svako može da nosi komade bez obzira na pol. U stvari, Amfitheatrof upoređuje kolekciju sa farmerkama. „Svako ima svoj par, svi nose farmerke“, dodaje ona. "Radi se o stavu, a ne o polu."

Louis Vuitton je razvio novi tamnoplavi titanijum za liniju koja odražava i sirovi teksas i mornarske tonove u klasičnoj garderobi. Boja se pojavljuje u liniji nakita “Los Creadores” a možemo je videti na prstenu koji datira još od sposobnosti potomka da dizajnira intrigantne objekte.

Linija “Los Creadores” uključuje ogrlice, prstenje i druge komade muškog nakita, dok linija “Los Curiosos” odaje počast čuvenim kovčezima kuće dodavanjem minijaturnih verzija narukvicama, kopčama i ogrlicama. (Gaston je tokom svog života dizajnirao mnogo kofera i njegova kolekcija je pomogla u izgradnji obimne arhive kuće.)

U budućnosti, Amfitheatrof bi želela da ponovo osmisli više Gastonovih ekstravagantnih kreacija u obliku nakita, uključujući igračke koje je dizajnirao i napravio. „Postoje neke stvari koje izgledaju zaista zabavno i mogu postati nakit“, rekla je dizajnerka nakita.

Les Gastons Vuitton kolekcija je dostupna u odabranim buticima širom sveta i na sajtu brenda.  

Luxury Experience