Francuski turista pronašao je dijamant od 7,5 karata u državnom parku u Arkanzasu

Putnici su upravo dobili još jedan razlog da posete državne i nacionalne parkove Amerike.

Ranije ovog meseca, pariski turista Žilijen Navas otkrio je dijamant čokoladne boje težak 7,5 karata u parku Crater of Diamonds u Arkanzasu, kako je izvestio The Washington Post. To je osmi najveći dijamant pronađen u parku od 1972. godine i jedan od najvećih ikada iskopanih u Sjedinjenim Američkim Državama. "To je bilo jedno od najneverovatnijih iznenađenja, nakon rođenja moje ćerke", rekao je Navas.

Crater of Diamonds bio je plodan kada je u pitanju drago kamenje: Od kada je postao državni park 1972. godine, pronađeno je oko 35.250 dijamanata, ukupne težine malo preko 7.000 karata. Najveći pronađeni od tada bio je dijamant od 16,4 karata 1975. godine; pre toga, impresivan dijamant od 40 karata pronađen je 1924. godine.

Navas je bio upoznat sa reputacijom parka i tragao je za draguljima i zlatom od malih nogu. Ali njegov put u Sjedinjene Američke Države prvobitno je bio planiran kao poseta lansiranju Peregrine lunarnog letelice sa Kejp Kanaverala.

"U Francuskoj postoji puno članaka o Crater of Diamonds", rekao je Navas. "Uvek sam imao ideju [o poseti] u svojoj glavi. Često dolazim u Sjedinjene Američke Države, ali ovog puta, budući da sam se verio, trebao sam pronaći verenički prsten sa prelepim dijamantom za svoju partnerku."

Dovoljno je reći da je Navas pronašao prilično spektakularan dodatak za taj prsten. Zapravo, čak razmišlja o tome da podeli dijamant, koristeći ga kako za verenički prsten svoje verenice, tako i za eventualni komad nakita za svoju trogodišnju ćerku. I dok je njegova partnerka verovatno oduševljena kamenom, dobila je i dodatni poklon: Budući da je dijamant bio tako velik, park je zamolio Navasa da mu da ime. Koristeći svoju buduću ženu kao inspiraciju, odabrao je ime "Karina Dijamant".

Možda je vreme da planirate posetu parku.

Luxury Experience