Amantaka vas vodi u začarani svet relaksacije

Ponekad je dobro napraviti pauzu od stvarnosti i posetiti neki udaljeni deo sveta, gde nećete sresti nikoga koga poznajete…

Naš novi predlog je Amantaka, raj mira i relaksacije, smešten u predivnoj Mekong dolini u severnom Laosu. Da li ste ikada planirali da posetite ovaj jedinstveni deo sveta? Ako niste, verujemo da ćete makar poželeti nakon što pročitate ovaj članak.

Pored vijugave Mekong reke, ova bujna tropska dolina je mesto gde ćete pronaći Luang Prabang, magični grad koji je nekada bio kraljevska prestonica Laosa. Sada, deo UNESKO liste svetsko nasleđa, ovaj grad je ispunjen hramovima koji su stari i po nekoliko vekova, koje ćete sigurno rado istraživati. Amantaka je verovatno najbolje mesto za početak te misije, jer je protkano luksuzom.

Luang Prabang i njegovo spektakularno okruženje bogati su istorijom, kulturom i prirodnim čudima. Ovaj šarmantni grad poznat je po svojim istorijskim budističkim hramovima, pri čemu neki od njih datiraju iz petnaestog veka. Ako budete išli na vožnju čamcem, imaćete priliku da otkrijete iznenađujuće Pak Ou Pećine, gde su ljudi iz čitavog sveta ostavili na hiljade figurica Bude, tokom perioda od nekoliko stotina godina.

Smešten unutar predivne otvorene francuske kolonijalne građevine, ovaj resort u svojoj ponudi ima samo 24 apartmana, pri čemu svaki od njih odiše laganom i prozračnom atmosferom, sadrži king krevet, nekoliko modernih pogodnosti i privatnu verandu.

Normalni dan u ovom opčinjavajućem odmaralištu može sadržati nekoliko pića u baru i jedinstveno iskustvo obedovanja koje kombinuje kuhinju Francuske i Laosa, dok je udobna terasa nadomak bazena idealni prostor za odmaranje tokom čitavog dana. Ne znamo za vas, ali mi bismo rado sada bili upravo tamo.