Najekskluzivniji švajcarski spa centar osvaja Bliski Istok

Red Sea Global (RSG), razvojni tim najambicioznijih regenerativnih turističkih destinacija na svetu, Amaala i Red Sea, objavio je partnerstvo sa vodećom klinikom za dugovečnost i brendom za blagostanje, Clinique La Prairie.

Partnerstvo uključuje razvoj visokokvalitetnog zdravstvenog odmarališta Clinique La Prairie površine 36.115 kvadratnih metara unutar Amaale, koja se nalazi na severozapadnoj obali Saudijske Arabije. Ovo ekskluzivno odmaralište će ponuditi 66 ultra luksuznih apartmana i 13 luksuznih brendiranih rezidencija.

"Lokaliteti Clinique La Prairie, svetski poznati po iskustvima za zdravlje i blagostanje, smešteni nasuprot izvanrednih prirodnih pejzaža Saudijske Arabije, odvešće naše posetioce na transformaciona lična putovanja inspirisana umetnošću, blagostanjem i čistoćom Crvenog mora. Suptilna lepota odmarališta - proizvod islamske arhitekture i modernog zanatstva - pružiće mirno mesto za opuštanje, meditaciju i obnavljanje", rekao je Džon Pagano, izvršni direktor Red Sea Global Group.

Izuzetna arhitektura

Clinique La Prairie pristup blagostanju prioritetizuje dugovečnost. To je simbolizovano centralnim "Trgom Dugovečnosti" koji vodi do četiri različita dela odmarališta koji odgovaraju svakom od stubova imanja - medicinskoj nezi, ishrani, kretanju i blagostanju. Odeljci će ugostiti veliki broj aktivnosti i sadržaja, uključujući sve najnovije tehnologije razvijene tokom 90 godina od strane Clinique La Prairie kako bi omogućili klijentima da žive duže, zdravije i bogatije živote.

Odmaralište takođe ima dijagnostičku laboratoriju, muzej, plažni klub, radionice i sale za trening, privatni prostor za ručak, pa čak i školu kuvanja, kako bi se obezbedilo da posetioci mogu krenuti na neponovljivo putovanje obnavljanja i samootkrivanja.

Uređenje okoline oko objekta je ključno za viziju arhitekte Džona Hiha za odmaralište. Idilični vrtovi se koriste kako bi se uspostavio osećaj mesta i spokojstva i dodali povezani putovanju za posetioce.

Vodeći goste u novo stanje svesti

Clinique La Prairie ima jedinstven pristup blagostanju, kombinujući vodeću preventivnu medicinu, genetiku i epigenetiku sa personalizovanim planovima za način života i ishranu zasnovanim na najnovijim naukama. Koristeći CLP Longevity Method™, medicinski stručnjaci i holistički stručnjaci će pružiti gostima visoko personalizovane revitalizirajuće, imuno-podsticajne i transformišuće itinerare tokom jedne nedelje ili dužeg boravka, kako bi omogućili zdravlje i život u punom potencijalu.

Stručnjaci klinike će raditi na usporavanju vremena, kao i na vraćanju unutrašnje ravnoteže i lečenju različitih stanja, uključujući umor, anksioznost, poremećaje varenja, nesanicu, dijabetes i mnoge druge. Napredna nauka i drevne metode lečenja kombinuju se kako bi se ponudile holističke prakse.

Clinique La Prairie će ponuditi sinergijske tretmane za pomlađivanje iznutra i spolja. Medicinski stub će uključivati napredni dijagnostičku laboratoriju i radiologiju, fizioterapiju, neurologiju, dermatologiju, estetiku i stomatologiju. Na strani blagostanja destinacija će pružiti kriokomoru, hiperbarične apartmane, infuzije i seriju terapija nove generacije koje će biti otkrivene, što sve doprinosi Amaalinom statusu kao posebnoj wellness destinaciji.

Poštovanje okoline

Održivost je temelj Amaale, pri čemu je cela destinacija planirana da bude napajana sa 100% obnovljive energije. Poštovanje flore i faune takođe se proteže kroz svaki aspekt dizajna odmarališta. Na primer, zgrade Amaale su izmeštene oko 100 metara unatrag od obale kako bi se izbeglo ometanje prirodnog staništa ugroženih populacija kornjača Crvenog mora. Osvetljenje se pažljivo koristi kako bi se zaštitilo noćno nebo i smanjio uticaj veštačke svetlosti na životinje.

Simone Gibertoni, izvršni direktor Clinique La Prairie, izjavio je: "U Amaali stvaramo najvažniji wellness i resort fokusiran na dugovečnost ikada razvijen. Radujemo se što gradimo našu prvu destinaciju ovakvih razmera na tako izuzetnom mestu i što pomažemo u ostvarivanju vizije Red Sea Global o regenerativnom, ultra luksuznom turizmu."

Prva faza radova na ovoj destinaciji je već u punom jeku i očekuje se da će prve goste dočekati 2024. godine. Sastojaće se od osam odmarališta sa više od 1.300 hotelskih ključeva.

Po završetku, Amaala će imati više od 3.000 hotelskih soba u 25 hotela, kao i oko 900 luksuznih stambenih vila, apartmana i kuća na imanju, uz visoko kvalitetne prodavnice, restorane, wellness i rekreativne sadržaje.

Luxury Experience