Crno kao simbol tolerancije: Iskustvo u Green Massage spa centru

Više slika

Više slika

Crno, bez svetla, je vrsta čiste tolerancije... Kada su svi vidljivi oblici svetla apsorbovani, vid je okružen tamom.

Crne rupe mogu apsorbovati sve bezuslovno, bilo dobro ili loše, što i proždire, ali i toleriše. U modernom gradu, kaleidoskop svetla predstavlja napredak civilizacije. Međutim, taj napredak dolazi sa kontrastnim silama, kao što su smetnje i buka.

U Green Massage Shanghai Lujiazui, "Crna" menja navike običnih vizuala, skriva se u betonskoj džungli i prihvata sva umorna tela sa tolerancijom. Izlazeći iz lifta, ulaz se nalazi na tamnom zidu sa svetlom koje podseća na talase vode. Prema Wuxing (Pet Elemenata), crna simbolizuje vodu, i kada se voda susretne sa crnom, pretvara se u boju kineskog mastila, što simbolizuje inkluziju.

Prema "Priči o Izvoru Doline Breskvinog Cveća", kaže se da "Ribar ugleda brdo, sa malim otvorom iz kojeg se ukaza sjaj svetla." Prateći taj blagi sjaj, veranda u obliku luka pruža gostima vreme za opuštanje i oslobađanje tela, dok istovremeno tama pojačava sva čula.

Multimedijalno delo "Lov na Oblake" umetnika Yong Yanga Lianga, stvara drugi fantastični svet dva kineska zmaja koji lete kroz maglu i oblake. U odnosu na istočne kulture, crna boja predstavlja tajanstvenost i dostojanstvo, a princip jin-jang iz Tai Chija sugeriše krug života.

U spa centru, inspiracija dolazi iz zakrivljene pregrade i nameštaja koji potiče od simbola Tai Chija, obavijajući posetioce osećajem sigurnosti i privatnosti. Slojevi tamnih tekstura takođe su akcenti enterijera, pružajući postepeni proces oporavka u bolji prostor.

Green Massage Shanghai Lujiazui, smešten u užurbanoj finansijskoj četvrti Šangaja, stvara izolovani kutak sa dubokim iskustvom uronjenosti, nudeći svakom umornom telu i duši nežan, hranljiv tretman senzorne cirkulacije.

Luxury Experience