Milijarder Ken Grifin donirao 25 miliona dolara školama Success Academy

Nakon poklona od 300 miliona dolara Univerzitetu Harvard, milijarder Ken Grifin nastavlja svoje donacije usmerene na obrazovanje.

U ponedeljak je objavljeno da je osnivač kompanije Citadel donirao 25 miliona dolara njujorškim školama Success Academy, najvećem operateru čarter škola u gradu. Novac će ići ka ciljevima proširenja škola, u okviru kojih Success Academy pokušava da upiše dodatnih 10.000 učenika u narednih pet godina, rekla je izvršna direktorka Eva Moskovic u ponedeljak uveče na dobrotvornoj večeri u čast Grifina.

"Ne razumem kako ćemo biti velika nacija ako ne obrazujemo svoju decu da budu velika“, rekao je Grifin tokom događaja. „Success Academy je mapa puta ne samo za Njujork već i za našu zemlju.“

Success Academy, koja je osnovana 2006. godine, trenutno ima 49 škola širom Njujorka. 20.000 upisanih učenika su većinom afroamerička i latinoamerička deca, a mnogi su iz porodica sa niskim primanjima. Tokom godina, da bi pomogle u svojoj misiji, škole su primile brojne donacije od poznatih imena. Majkl Blumberg dao je 100 miliona dolara prošle godine za K-12 školu u Južnom Bronksu, dok je investitor Dan Loeb donirao 15 miliona dolara 2018. za pomoć u inovacijama u srednjoškolskom obrazovanju.

Nedavno je milijarder, finansijer hedž fondova, zajedno sa svojim poklonom Harvardu ranije ovog meseca, dao 20 miliona dolara koledžu Miami Dade. Naravno, sve je to samo delić njegove neto vrednosti od 35 milijardi dolara.

Luxury Experience