Usred korona pandemije prodat Ritz Hotel

Londonski Ritz Hotel se u najmanju ruku može opisati kao znamenitost…

Ikonična građevina bila je dom za nekoliko ikoničnih imena iz čitavog sveta, a sa senzacionalnim preokretom, on je upravo sara prodat za manje od 1.2 milijarde dolara. Prodaja, koja se odigrala obavijena velom korona virusa, sada je predmet osporavanja ser Frederika i njegove ćerke Amande, koji su njeni vlasnici zajedno sa sinovima ser Dejvida – Ejdana, Hauarda i Alistera.

Kupac slavnog hotela je katarski investitor, koji je anonimno izjavio: “Privilegovan sam što sam postao vlasnik ikoničnog Ritz Hotela i što imam priliku da nadogradim njegov urođeni stil i grandiozne tradicije”. Ipak, kako bi pokušao da opovrgne ovu transakciju, ser Frederik je komentarisao: “Iznenađeni smo i uznemireni objavom da je Ritz Hotel navodno prodat. Niti smo konsultovani, niti smo odobrili ovu prodaju. Kao što smo rekli ranije ovog meseca, bilo koji potencijalni kupac bi mogao da snosi zakonske posledice, ako prodaja nije odobrena od svih strana”.

Ser Frederik je u konstantnoj svađi oko vlasništva sa bratovljevom stranom porodice. Ranije ove godine, on je optužio jednog od svojih bratanaca za korišćenje uređaja za snimanje u konzervatorijumu Ritza, gde često sprovodi sastanke, zarad snimanja razgovora sa trećim stranama. Šta se ovde zapravo zbiva, možda nikada nećemo saznati…