Roman Abramovič ostao bez 92.3 miliona dolara

Ruski oligarh, Roman Abramovič, prebacio je nekretnine u vrednosti od 92.3 miliona dolara na ime svoje bivše supruge, Daše Žukove…

Prema navodima, čuvena megavila Romana Abramoviča o kojoj smo već pisali, zapravo se gradi za Žukovu. Dok izgradnja njene nove megavile traje, Daša uživa u vili u 64.ulici, koju trenutno poseduje misteriozni Rus, koji nije kročio na tlo Sjedinjenih Država od uvođenja sankcija, a kupio ju je po ceni od 42.5 miliona dolara 2008.godine.

“Daša i Roman imaju prijatelja Rusa koji ne može da koristi ovu vilu, pa su je iznajmili na par godina dok rade na svojoj megavili”, kaže izvor blizak njima. Par, koji ima dvoje dece, razveden je godinu dana.

Inače, ova megavila je projekat slavne kompanije Herzog & de Meuron, a sadržaće i bazen. U javnim podacima katastra koji su upravo objavljeni, otkriveno je da ovaj par poseduje više njujorških nekretnina nego što se prethodno mislilo.

Pre samo nekoliko dana, grad Njujork zabeležio je transfer tri gradske kuće sa brojevima 9, 11 i 13 E sa imena Romana Abramoviča na ime Daše Žukove, sa cenom od 74 miliona dolara. Pored toga, Abramovič je i 15 E kuću prebacio na njeno ime sa cenom od 16.5 miliona dolara.

Žukova je takođe dobila stan na četvrtom spratu vredan 900.000 dolara, kao i jedan stan na prvom spratu sa istom vrednošću.

Prema javno dostupnim podacima, Abramovič je kao svoju adresu naveo onu koju koristi u Moskvi, dok je Žukova navela vilu u Njujorku u kojoj trenutno živi. Ovi transferi su prema svemu sudeći deo njihove brakorazvodne parnice.

Ako se sećate, Abramovič je skoro postao građanin Izraela zbog problema sa obnavljanjem vize od strane britanske vlade, iako je vlasnik Chelsea fudbalskog kluba. Prema navodima, on će živeti u vili u Tel Avivu, nekadašnjem hotelu koji je 2015.godine kupio po ceni od 25 miliona dolara, od supruga izraleske Wonder Woman, Gal Gadot, Jarona Varsana.