Roman Abramovič gubi još jedan deo svog imetka

Verovali ili ne, ruski oligarh Roman Abramovič rasprodaje svoju imovinu…

Pre samo nekoliko nedelja, Abramovič je prepisao brojnu imovinu svojoj bivšoj supruzi, a sada, kako saznajemo, želi da proda svoj fubalski klub Chelsea, za koji traži cenu od 3 milijarde britanskih funti.

Nakon konstantnih insistiranja kluba da nije na prodaju, ruski vlasnik želi da ga se otarasi i napusti London. Roman Abramovič je jednom već odbio ponudu od 2.3 milijarde britanskih funti, jer po svemu sudeći čeka kupca koji će mu ponuditi sumu koju on zapravo želi.

Cena koju Abramovič traži, u slučaju da je zaista dobije, biće rekordna. Kao što znate, on je doživeo neprijatnu situaciju u Velikoj Britaniji kada mu je odbijen zahtev za produžetak vize, što ga je verovatno navelo da planira prodaju svog vođenog kluba.

Malo nakon odbijanja vize, Abramovič je povukao svoj zahtev, da bi nešto kasnije bio odbijen i od strane Švajcarske. U maju ove godine, dobio je državljanstvo Izraela.

Sada, konačno imamo delimično zvanične vesti o prodaji ovog kluba koji je već petnaest godina u vlasništvu bogatog i moćnog Rusa. Ser Džef Ratklif, najbogatiji čovek Britanije odavno već želi da ima ovaj klub u svom portfoliju, tako da je bilo veoma verovatno da će upravo on postati novi vlasnik.

Ipak, sada možemo dodati još jedno ime spisku potencijalnih kupaca, jer Pol Alen, američki magnat, koji već poseduje Portland Trail Blazers i Seattle Seahawks, želi i Chelsea u svom vlasništvu.

Navodno, Alen se prošlog meseca sastao sa Pini Zahavijem u Njujorku, zbog moguće kupovine ovog kluba. Ako slučajno niste znali, Alen je su-osnivač Mikrosoft kompanije i ima izraženo interesovanje za sportske timove, jer već nekoliko poseduje.

Možda će Abramovič odlučiti da je Alen pogodan i verodostojan vlasnik njegovog tima, ali to ćemo tek saznati.