Rijana je i zvanično postala milijarderka

Rijana je zvanično postala milijarderka i najbogatija muzičkarka na planeti…

Pevačica, čije je pravo ime Robin Fenti, predstavlja globalni fenomen, ali bi neki i dalje mogli biti iznenađeni vrednošću njenog bogatstva. Prema pisanjima magazine Forbs, tridesettrogodišnjakinja ima imetak čija se vrednost procenjuje na 1.7 milijardi dolara! Kako navodi ova publikacija, veći deo novca potiče od njene beauty imperije, Fenty Beauty, pri čemu ona poseduje 50 posto udela u kompaniji. Ostatak bogatstva potiče od njenog brenda donjeg veša, Savage x Fenty, koji je vredan 270 miliona dolara i njene muzičke karijere. Rijana je tako zauzela drugo mesto, odmah posle Opre Vinfri, kao najbogatija zabavljačica na svetu.

Ali, RiRi nije jedina koja je uživala u povećanju svog bogatstva u poslednje vreme. Ranije ove godine, otkriveno je da je Konor Mekgregor zauzeo vodeću poziciju na Forbsovoj listi najplaćenijih sportista, zaradivši neverovatnih 180 miliona dolara tokom perioda od 12 meseci.

Mekgregor je tako prestigao Lionela Mesija, Kristijana Ronalda i Luisa Hamiltona, zaradivši 147 miliona dolara od prodaje svog viski brenda, Proper 12. Osim toga, oko 20 miliona dolara je zaradio u ringu, što je čuvenog Irca popelo na sam vrh ove elitne liste. Njegovoj zaradi se mogu dodati i brojni reklamni ugovori sa kompanijama kao što su Draft Kings, Burger King i Monster Energy.

Od početka pandemije korona virusa, samo troje sportista je pored njega zaradilo 100 miliona dolara, uprkos činjenici da sportski događaji nisu održavani zbog mera borbe protiv virusa, što je dovelo do manjka sponzorskih ugovora. Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo su se pridružili Mekgregoru na ovoj listi, zajedno sa NFL kvoterbekom, Dakom Preskotom iz Dallas Cowboys tima.

Pored njih, na top 10 listi nalazi se Luis Hamilton, zvezda Formule 1, LeBron Džejms iz NBA, Tom Brejdi i Kevin Durant.