Proročanstvo Bila Gejtsa: kada se očekuje kraj pandemije korona virusa

Sigurno ćete se složiti sa nama: barem 90 % svetske populacije je kao svoju novogodišnju želju poželelo kraj pandemije korona virusa…

Sada, nešto više od godinu dana nakon početka pandemije, mnogi od nas su i dalje u neverici kakav je haos čitava situacija izazvala – mnogi ljudi su ostali bez svojih najmilijih, neki se sa porodicom nisu videli duži niz meseci, mnogi su ostali bez posla i krova nad glavom, i čitav svet je poprimio neki sasvim drugačiji oblik. Samim tim, kraj pandemije, kraj ere zaštitnih maski i društvene distance, definitivno je ono što većina od nas sa nestrpljenjem iščekuje. I dok za sada, najveći deo nas i može samo da čeka sudiju da svira kraj, mega-milijarder i filantrop, Bil Gejts, definitivno ima veru u bolju budućnost. Prema njemu, situacija sa pandemijom bi mogla da se poboljša do kraja ove godine koja je tek počela, kada će stvari polako početi da se vraćaju u normalu.

U izjavi za Fox News, rekao je: “Ukoliko odobrenje vakcije dođe početkom ove godine kao što ja to očekujem, do leta bi stvari u Sjedinjenim Državama mogle da počnu da se vraćaju u normalu, što važi i za ostatak sveta. Krajem godine, sve bi moglo biti isto kao i pre pandemije”.

“Hvala Bogu pa nam je tehnologija vakcinacije dostupna i da imamo dovoljno sredstava za to – kompanije koje rade na vakcinama angažovale su svoje najbolje ljude. Baš iz tog razloga sam optimista, i verujem da se čitavoj ovoj Covid19 sagi konačno nazire kraj”, dodao je. I dok on predviđa finale pandemije do kraja 2022.godine, očekuje da će broj zaraženih na globalnom nivou pasti zahvaljujući holističkom globalnom pristupu.

Do sada, Gejts je donirao 650 miliona dolara za borbu protiv korona virusa preko svoje fondacije, dok je obećao da će preusmeriti još svojih sredstava u nadolazećem periodu. Milijarder je pokazao pravu veru u razvoj vakcine i na svom ličnom blogu, gde je pomenuo da ćemo do proleća ove godine imati prilike da uživamo u pozitivnim efektima masovne vakcinacije.

Nadamo se da će njegove reči biti istinite!