Osmogodišnja devojčica se odrekla nasledstva od 61 milion dolara kako bi postala monahinja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @devanshi_diksha_danam

Osmogodišnja Devanši Sanghvi odlučila je da se odrekne svog nasledstva u visini od 61 milion dolara, kako bi započela svoj pobožni način života…

U izveštaju Agence France-Presse koji su preneli svetski mediji, Sanghvi je naslednica Sanghvi & Sons, porodičnog juvelirskog biznisa koji se nalazi u Suratu, u Indiji. Sanghvi je odlučila da se odrekne nasledstva, kako bi postala monahinja koja sledi Džainizam.

U postovima koje je na Instagramu podelio nalog @devanshi_diksha_danam, Sanghvi se može videti tokom inicijacije za monaški život u formi raskošne petodnevne ceremonije. Brojne fotografije prikazuju nam devojčicu koja nosi predivno obojenu gracioznu garderobu i nakit, pozirajući i izvodeći rituale sa svojom porodicom, koja takođe praktikuje Džainizam, tokom čitave nedelje.

U sredu, Instagram nalog pokazao nam je Sanghvi nakon što je ona prešla u svoj novi način života, kako nosi belu pamučnu odoru, pokrivene glave, dok se oko nje mogu videti druge monahinje i vernici.

Prema časopisu Nacionalna geografija, džainizam je jedna od tri antičke religije, koja je nastala sredinom prvog veka p.n.e. Sa nešto više od pet miliona sledbenika, ova religija naglašava važnost dostizanja prosvetljenja kroz nenasilje i minimiziranje štete prema živim stvarima, što je više moguće.  

Sledbenici ove religije takođe odbacuju brojna zadovoljstva ovog sveta. Slično hindusima i budistima, džainisti takođe veruju u reinkarnaciju, odnosno ciklus rođenja, smrti i ponovnog rađanja, koji umnogome zavisi od karme jednog pojedinca.

AFP dalje prenosi da je Sanghvi jedna od najmlađih osoba koja se pridružila monaškom životu džainizma i odrekla se svih ovozemaljskih zadovoljstava. Prema navodima, neki članovi porodice su je ohrabrivali da se odluči na ovaj korak, jer na taj način uzdižu svoj društveni status.

U izveštaju BBC mreže, koji je radila Prijanka Patak 2019.godine, monahinje koje se pridruže džainistima, nakon inicijacije prestaju da kontaktiraju svoju porodicu, hodaju bosonoge i same šišaju svoju kosu, između ostalog.

Luxury Experience