Najbogatiji čovek Britanije isključio grejanje iz inata Putinu

Više slika

Više slika

Džon Kodvel, jedan od najbogatijih ljudi Velike Britanije, poznat pod nadimkom Phones4 U Billionaire, zakleo se da će Vladimira Putina učiniti siromašnijim, tako što će zabraniti grejanje u svojoj vili ove zome…

Po svemu sudeći, Džon Kodvel veruje u onu staru narodnu izreku “Zrno, po zrno, pogača”. Sedamdesetogodišnji magnat će se grejati radošću zbog činjenice da će na ovaj način “probušiti džep” Vladimira Putina i rado će drhtati cele ove zime, kako bi postavio pravi primer svojim sunarodnicima. Prema publikaciji Mirror, milijarder je komentarisao: “Znam da smo u krizi kada se radi o gorivu i resursima za grejanje i da su svi zabrinuti, ali svi bi trebalo da koristimo manje električne energije i ja ću primeniti ovo o čemu pričam. Grejaću samo jednu prostoriju u kući u kojoj živim, što znači da će 98 % mog doma biti hladno. Putinov rat finansira industrija goriva, a ja ću uraditi sve što je u mojoj moći kako bih mu makar malo smanjio budžet”.

Džon i njegova partnerka Modesta Vžesniauskaite, tridesosmogodišnja bivša olimpijska biciklistkinja, žive sa svoja dva sina u znamenitom Broughton Hall imanju, koje su kupili tokom devedesetih. Oni nisu samo porodica sa plemenitim mislima i snažnim rečima, već sve svoje izjave pretvaraju u dela. Pored isključivanja svojih radijatora, Kodvel je pozvao ukrajinsku majku i njenog osmogodišnjeg sina da stanuju sa njima, dok je njen suprug ostao u domovini da se bori protiv neprijatelja. Porodica je zbrinuta u odvojenom stanu na njihovom imanju sa privatnim automobilom, dok dečak pohađa istu privatnu školu kao Džonov sin.

 

Velikodušni milijarder je izjavio: “Oni izgrađuju svoje živote, ali im je prvih nekoliko meseci bilo zaista teško. Majka dečaka je bila jako emotivna i stalno bi plakala”. Koldvel takođe razume teška vremena, budući da je odrastao u siromaštu. “Kada sam bio dete, nismo imali grejanje, led se stvarao i sa unutrašnje strane prozora, a mi smo imali tek nekoliko komada uglja koje smo mogli da koristimo u jednoj sobi. Nosili smo toplu odeću. Ne kažem da bi trebalo da se vratimo takvom životu, ali postoje stvari koje možemo uraditi kako bismo smanjili svoju potrošnju”.

Džon Kodvel je Broughton Hall imanje kupio tokom devedesetih po ceni od oko 900.000 dolara, ali je ova vila izgrađena tokom 1600ih godina. Imanje od 4.500 kvadratnih metara nalazi se na posedu od 11 hektara i sadrži ne manje od 50 soba. Vila uključuje nekoliko porodičnih apartmana za njegovu decu, dok je glavni akcenat cele priče parna železnica koja prolazi ovuda. Inače, osim ove vile, Kodvel poseduje brojna druga impresivna imanja u Velikoj Britaniji, SAD i Kanadi.

Luxury Experience