Moda uzvraća udarac – zaplenjena enormna količina lažnjaka

Prodaja i kupovina krivotvorenih, kopiranih i lažnih komada luksuznih predmeta je protivzakonita, uprkos činjenici da se prve kopije prodaju u čitavom svetu kao alva…

Ipak, u pokušaju sprečavanja takve trgovine, američka Agencija za carinu i zaštitu granice zapravo je zaplenila čak 5.300 komada na LAX aerodromu pre nekoliko dana, a ta roba je imala ukupnu vrednost od oko 3.475 miliona dolara.

Lažna roba je sadržala 678 pari lažnih Nike patika, 531 lažnu Louis Vuitton tašnu, 500 Samsung adaptera, 502 Gucci tašnice, 230 Hermes tašnica, 192 Casio Shock časovnika, 144 Ferragamo kaiša, 100 Versace kaiševa i 119 Fendi šortseva, dok je najviše bilo lažnih Gucci kaiševa, i to 1.242. Ova pošiljka došla je iz Hong Konga, a trebalo je da se prodaje na teritoriji čitavih Sjedinjenih Američkih Država.

Komentarišući ovu zaplenu, Donald R. Kuser, direktor CBP službe na LAX aerodromu, rekao je: “Američka javnost mora biti svesna da kupovina lažnih proizvoda ne donosi ništa dobro, jer novac koji oni daju finansira kriminalna preduzeća. Pored toga, kupci dobijaju proizvod nižeg kvaliteta, koji sadrži nepoznate hemikalije, a koji je verovatno proizveden u nehumanim uslovima”.