Kraljevska porodica Katara osvaja Njujork

Nakon što je osvojila London, kraljevska porodica Katara usmerila je svoj pogled prema Njujorku…

Njiihov fond suverena upravo je kupio ikonični Park Lane Hotel na Menhetnu, po ceni od 623 dolara. Hotel, koji je bio predmet 1MDB skandala, budući da je Jo Lou bio deo grupe koja je bila vlasnik poseda sa 46 spratova. Lou je osuđen u Sjedinjenim Američkim Državama po optužbama korupcije, jer je ukrao milijarde dolara iz malezijskog investicionog fonda 1MDB. Vlasti su planirale da zaplene ovaj hotel, kao što su to učinile sa Louovom megajahtom Equanimity vrednom 250 miliona dolara, kako bi povratili 540 miliona dolara sredstava, navodno ukradenih iz pomenutog fonda tokom 2018.godine.

Stiv Vitkof stavio je ovaj posed na prodaju 2017.godine kada je za njega tražio milijardu dolara, navodeći tokom aukcije da je to “najbolje mesto za razvoj na čitavom svetu”. Zbog očiglednih razloga, hotel nije privukao investitore, a Vitkof je morao da spusti nivo svojih očekivanja. Na kraju, on se urazumio i spustio cenu toliko da je ona privkla imućne insvestitore iz Katara, koji su sada postali vlasnici 44.200 kvadratnih metara prostora.

Prema Blumbergu, još jedna firma sa Bliskog Istoka, Mubadala Investment Co iz Abu Dabija, kupila je udeo u hotelu vredan 140 miliona dolara 2019.godine. Za sada, vlasnici iz Katara nisu otkrili kakve planove imaju sa svojom novom nekretninom, koju je Hari Helmsli razvio tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Luxury Experience