Keti Peri prodala prava na svoju muziku za 225 miliona dolara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Pop zvezda je sklopila dogovor sa Litmus Music koji uključuje njenih pet najnovijih albuma, koje je Peri objavila između 2008. i 2020. godine: One of the Boys, Teenage Dream, Prism, Witness i Smile. Zajedno, ti albumi sadrže 16 višestruko platinastih hitova.

"Ketine pesme su suštinski deo globalnog kulturnog nasleđa", rekao je Henk Forsit, suosnivač i izvršni direktor Litmus Music, u saopštenju. "Zahvalni smo što ponovo radimo sa tako pouzdanim partnerom čija se integritet ogleda u svemu što radi."

Prodaja Litmus Music uključuje njeno učešće u glavnim snimcima i prava na izdavaštvo za pet albuma,  dok će Universal Music Group će i dalje biti vlasnik master snimaka za te albume.

U početku je pevačica pesme "Firework" svoje albume objavljivala sa Capitol Records, gde je prvi put upoznala Dena Mekerola, suosnivača i kreativnog direktora Litmus Music. Počevši od 2010. godine, Mekerol je bio predsednik Capitol Records, ali je 2022. godine tokom leta pokrenuo Litmus zajedno sa Forsitom.

"Keti Peri je kreativni vizionar koji je ostavio veliki uticaj na muziku, televiziju, film i filantropiju", rekao je Mekerol u saopštenju. "Velika mi je čast što ponovo sarađujem s njom i što ću pomoći Litmus Music da upravlja njenim neverovatnim repertoarom."

Tokom poslednjih nekoliko godina, Peri se povukla iz snimačkog studija kako bi se usredsredila na Las Vegas, filantropiju i svoju porodicu. Nedavno je nastupila na krunisanju kralja Čarlsa III (postala je ambasadorka jedne od kraljevih dobrotvornih organizacija 2020. godine).

Što se tiče Litmus Music, ova nova kompanija je napravila svoju prvu veliku akviziciju krajem prošle godine, kada je kupila Kit Urbanova prava na njegove master snimke. Sarađivanje s Peri dodaje još jednu veliku zvezdu u njihov tim talenata.

"Verujemo da je ovo dokaz sposobnosti tima da sarađuje s najboljim svetskim umetnicima", rekao je Met Setl, izvršni direktor Carlyle Group, koja podržava Litmus, u saopštenju. "Ikonične pesme Keti Peri ne samo da su postigle izuzetan komercijalni uspeh, već su i znatno uticale na popularnu kulturu."

Luxury Experience