Irski glumac zaboravio Rolls-Royce u Njujorku na 25 godina, trošak parkiranja $90,000+

Preminuli Ričard Haris, jedan od vodećih britanskih glumaca šezdesetih godina, poznat u popularnoj kulturi po ulozi Albusa Dumbledora u prva dva filma o Hariju Poteru, imao je boemsku i dekadentnu reputaciju, poznatu po prekomernom konzumiranju alkohola i povremenim tučama...

Haris je, možda još poznatiji, poznat kao čovek koji je bio toliko bogat da je zaboravio da poseduje Rolls-Royce. Tačnije, on je čovek koji se toliko napio da je zaboravio da je parkirao Rolls-Royce u garaži u Njujorku i zaboravio na njega na 25 godina.

Rolls-Royce Phantom 5 o kojem je reč bio je poklon irskom glumcu za promotivne nastupe za film iz 1966. godine, "The Heroes of Telemark". Prema priči, glumac je parkirao automobil u garaži u Njujorku, a zatim krenuo na zabavu gde je popio toliku količinu alkohola da je zaboravio na automobil i vratio se u Englesku. Postoji nekoliko različitih verzija o tome šta se dogodilo nakon toga, ali prepuštamo vama da odlučite šta je verovatnije.

Jedna verzija kaže da se Haris nejasno setio automobila kada je naišao na sliku sebe sa njim 1999. godine. Bez sećanja da je kupio automobil, navodno je pitao svoje dve bivše supruge o njemu, ali bez uspeha. Harisov računovođa je uspeo da razjasni stvar, otkrivši da je Rolls-Royce bio parkiran u garaži u Njujorku 25 godina, praveći račun od preko $90,000. Po ovoj verziji, Haris je zatim prevezao automobil nazad u Englesku, dao ga na restauraciju, a zatim ga prodao na aukciji pre svoje smrti 2002. godine.

Druga verzija tvrdi da je automobil otkriven tek nakon Harisove smrti, kada je njegova udovica dobila šokantni račun za parkiranje, negde u iznosu od preko $350,000. Računi se razlikuju u vezi sa troškovima parkiranja: neki tvrde $400 nedeljno, neki $400 mesečno, pa je konačna cifra predmet debate. Harisova udovica, njegova prva supruga i Elizabet Ris-Vilijams su zatim prodale automobil na aukciji za oko $180,000 kako bi pokrile troškove parkiranja i podmirile njegovu znatnu imovinu.

Bez obzira na to kojoj verziji verujete, glumčeve pijanke su legendarne, pa nema sumnje u taj deo priče. Navodno je Harris jednom napustio svoj dom u Londonu da kupi novine, vraćajući se dve nedelje kasnije nakon pijanke u Dablinu. Sve što možemo reći je da nam je drago što je Haris odlučio da parkira Rolls-Royce pre nego što je popio, čak i ako je zaboravio na njega gotovo dve decenije.

Luxury Experience