Elon Mask je drugi najbogatiji čovek sveta

Sa bogatstvom koje je procenjeno na neverovatnih 128 milijardi dolara, Elon Mask postao je druga najbogatija osoba na svetu…

Ispred njega se na ovoj prestižnoj listi nalazi samo Džef Bezos, dok je Mask svoje bogatstvo ove godine uvećao za 100 milijardi dolara, uprkos krizi do koje je dovela pandemija. Njegov skok na listi generalno se može pripisati porastu cene deonica njegove kompanije Tesla. Automobilski brend trenutno ima vrednost od oko 500 milijardi dolara, iako je godinu započeo sa manje od 100 milijardi. Umesto dobijanja redovne plate, Mask je odlučio da uzme kompenzaciju u akcijama, na osnovu performansi njegove kompanije, koja je ove godine dosegla zvezde. Samim tim, biznismen je dobio 12 bonusa u svom paketu, do sada.

Pored neverovatnih cena deonica Tesla kompanije, Maskov drugi poslovni poduhvat, Spacex takođe je bio uspešan u poslednje vreme. Ironično, Mask je bio 35. na listi najbogatijih ljudi sveta u januaru ove godine, a Bil Gejts je bio na samom vrhu nekoliko godina, sve dok ga Džef Bezos nije pretekao pre tri godine. Mask je prvo pretekao Marka Zakerberga protekle nedelje, a potom i Bil Gejtsa. Nadamo se da će nastaviti da niže uspehe i ubrzo zauzme svoj tron na prvom mestu!