Džef Bezos donirao ogromnu sumu novca centru za istraživanje raka

Porodica Bezos, odnosno, osnivač kompanije Amazon, Džef Bezos, njegova majka Džeki i očuh Majk, počeli su da imitiraju svoju nekadašnju snajku, Mekenzi Skot...

Ova porodica upravo je najavila velikodušnu donaciju u visini od 710.5 miliona dolara, koja će biti usmerena prema Fred Hutchinson Cancer centru u Sijetlu. Ova donacija, koja će biti kompletirana u narednih deset godina, predstavlja jednu od najvećih koje je institut za istraživanje raka ikada dobio. "Kao velike pristalice Freda Hača, bili smo ohrabreni skorašnjim spajanjem i proširenjem kapaciteta za istraživanje i lečenje raka i zaraznih bolesti, daleko agresivnije", izjavio je Majk Bezos, očuh osnivača kompanije Amazon, Džefa Bezosa. "Nauka, a posebno istraživanja na temu raka i virusa, dostigli su tačke prekretnice u današnje vreme. Nadamo se da će naša investicija dovesti do dobijanja odgovora na najvažnija i najhitnija medicinska pitanja".

Ovo je za sada najveća donacija koju je ova organizacija dobila, ali nije prva koja je potekla od porodice Bezos - zapravo, oni su 2009.godine donirali 68 miliona dolara. Kako naučnik kaže, Bezosovi su prethodno donirali sredstva za istraživanje ove klinike na temu imunoterapije, što je dovelo do otvaranja Bezos Family Immunotherapy klinike u okviru ovog centra 2016.godine.

"Saradnička kultura Freda Hača i nova organizaciona struktura poboljšavaju iskustva pacijenata i zatvaraju jaz između laboratorija i klinika. Baš zbog ove posvećenosti saradnjama i inovacijama, mi i dalje nastavljamo da ga podržavamo. Do sada smo videli kako on otkriva nove imunoterapije i sprovodi istraživanja na temu naprednih zaraznih bolesti".

Ovaj poklon će pružiti dodatnu podršku istraživanju imunoterapije, pomažući u izgradnju 36 novih istraživačkih laboratorija i velike istraživačke ustanove, uz infrastrukturu za klinička ispitivanja. "Neverovatno smo zahvalni porodici Bezos jer sa nama deli osećaj urgencije kada se radi o otkrićima koja će spasiti živote i razumevanju veličine tog izazova", izjavio je dr Tomas Linč, predsednik i direktor Fred Hač ustanove. "Kao što smo videli u globalnom odgovoru na Covid-19, naučni progres može se kretati brzo, onda kada naučnici i vodeći stručnjaci dobiju sve resurse koji su im potrebni i kada organizacije širom sveta rade zajedno na ostvarenju jednog cilja".

Luxury Experience