Da li će najveći rubin na svetu oboriti aukcijski rekord?

Nema ničeg raskošnijeg od retkog nebrušenog kamena. Pa, ako se slažete, pogledajte ovaj dragi kamen retke lepote. Govorimo o spektakularnom rubinu koji je nedavno prvi put prikazan u Dubaiju, nekoliko dana pre aukcije.

Burj Alhamal, kamen od 8.400 karata težak je 2,8 kilograma, a pronađen je u Tanzaniji i od tada je držan podalje od očiju javnosti. Redak dragulj je debitovao u hotelu u Dubaiju u petak (15. aprila 2022.) kao deo kolekcije SJ Gold & Diamond’s Callisto.

Komentarišući, Patrik Belati, generalni direktor kompanije SJ Gold & Diamond, rekao je: „Prvi put javno prikazujemo dragulj kolekcije, a otkrivanje ovog jedinstvenog kamena javnosti je potvrda našeg pristupa da nastavimo da donosimo najvažnije retko kamenje širom sveta u UAE.”

Nazvan kao „jedan od najvećih“ grubih rubina na svetu i „najređi rubin ikada pronađen“, kamen ima značaj jer „nije tretiran, prirodan je i zato je dragocen“. Procenjuje se da je vredan preko 120 miliona dolara, što ga čini jednim od najskupljih dragulja.

Prema izveštajima, Burj Alhamal će biti izložen na različitim lokacijama u Dubaiju u narednih 30 dana pre nego što ode na aukciju nakon kraja meseca Ramazana.